Menu

Inhoud behandeling

Wat houdt een behandeling bij Praktijk Van Hulst in?

Het uitgangspunt bij iedere behandeling is: ” samen weten we meer”. Jij informeert mij zoveel mogelijk over jouw klacht(en) klacht en ik pas al mijn kennis en ervaring toe. Iedere behandeling is maatwerk  want ieder mens is uniek. Ik werk nooit via een vast protocol en richt me op de vraag die jij dan hebt.
Als herbalist, masseur, acupuncturist en auteur van het boek “endometriose en menstruatieklachten te lijf” behandel ik klachten vooral met Chinese kruiden, voedingsadvies. Acupunctuur of massage pas ik minder vaak toe omdat ik heb gemerkt dat de combinatie van Chinese kruiden en voedingsadvies vaak het beste werkt. Daarnaast overleg ik met je wat je zelf kunt doen en wil doen om de klachten te verminderen. Dit kan varieëren van voedingsaanpassingen tot het doen van yoga-oefeningen of het laten uitvoeren van een bloedtest bij de huisarts. Uitgangspunt is hierbij dat de adviezen ook haalbaar zijn.  De gedachte hierachter is dat je zelf invloed uit kunt oefenen op de klachten zonder afhankelijk te blijven van een behandelaar of medicijn.

Hoe ziet een behandeling er uit?

Een eerste behandeling is in mijn praktijk te Nijmegen of via een online-Skype consult als het niet mogelijk is om langs te komen. De focus van een online behandeling ligt dan op Chinese kruiden, voedingstips en leefstijl. Second opinions endometriose kunnen ook online  gegeven worden.

Een behandeling begint met een uitvoerig gesprek over de klachten waarvoor je behandeld wilt worden. Daarnaast wordt de pols gevoeld (als je in de praktijk bent) en de tong bekeken. Eventueel wordt dit aangevuld met een kort lichamelijk onderzoek.  Op maat gemaakte kruidenformules worden besteld bij de kruidenapotheek en bij je thuis bezorgd via brievenbuspost.  Na 1-2 dagen heb je de kruiden al in huis.
Ook krijg je al in de eerste behandeling tips mee om de klachten te laten verminderen. Je kunt dus direct al aan de slag!   Zo oefen jezelf invloed uit op de klacht.

Je wordt verzocht om een uur voor de behandeling geen koffie, drop en dergelijke te eten omdat deze voedingsmiddelen de kleur van de tong kunnen veranderen.

Hoe lang duurt een behandeling?

Een eerste behandeling duurt 90 minuten; een vervolgbehandeling duurt tot 60 minuten.

Wanneer kunt u resultaten verwachten?

Bij acupunctuur- en massagebehandelingen merk je meestal tijdens of kort na de behandeling al een verbetering. Resultaten van kruidenbehandelingen zijn na ongeveer een week merkbaar. Als je de besproken adviezen weet toe te passen in je leven,  krijg je sneller en beter resultaat dan door alleen kruiden te slikken of acupunctuur te ondergaan.

Wat gebeurt er als de behandeling onvoldoende aanslaat?

Van Hulst Praktijk voor Chinese Geneeskunde werkt resultaatgericht. Voor alle behandelwijzen geldt dat hiermee wordt gestopt als er geen of onvoldoende verbeteringen zijn. Bij een behandeling met Chinese kruiden moet na circa drie maanden duidelijke verbeteringen merkbaar zijn. Bij acupunctuur en massage wordt de behandeling gestaakt als de klachten na vier tot zes behandelingen onvoldoende verminderd zijn.