slide

Groesbeekseweg 246a/b - 6523 PJ Nijmegen - Email: info@praktijkvanhulst.nl - Telefoon: 06-40935441 - KvK: 09106203 - BTW: 167939956 B02

Inhoud behandeling

Wat houdt een behandeling bij Praktijk Van Hulst in?

Het uitgangspunt bij iedere behandeling is: ” samen weten we meer”. U informeert mij zoveel mogelijk over uw klacht en ik pas al mijn kennis en ervaring toe. 
Als herbalist, masseur, acupuncturist en yogadocente  behandel ik klachten met kruiden, massage, acupunctuur en yoga-oefeningen. Daarnaast overleg ik met u wat u zelf kan en wil doen om de klachten te verminderen.  Dit kan varieëren van voedingsaanpassingen tot het doen van yoga-oefeningen. Uitgangspunt is hierbij dat de adviezen ook haalbaar zijn.  De gedachte hierachter is dat u zelf invloed uit kunt oefenen op de klachten zonder afhankelijk te blijven van een behandelaar of medicijn.

Behandelingen zijn altijd “1 op 1” . Uitzonderingen hierop zijn behandelde personen die jonger zijn dan 16 jaar of  zij die een mentale beperking kennen. 

Hoe ziet een behandeling er uit?

Een eerste behandeling is altijd in de praktijk in Nijmegen tenzij:

-ernstige gezondheidsklachten het onmogelijk maken om naar Nijmegen te reizen. Dan is een eerste consult mogelijk per telefoon of ik kom bij u aan huis.

-u niet in Nederland woont. Consulten worden gevoerd via Skype. De focus van de behandeling ligt dan op Chinese kruiden, voedingstips en leefstijl.

-u recent bevallen bent en niet in staat bent om langs te komen. Bij pas bevallen vrouwen die in Nijmegen, Berg en Dal, of Beek-Ubbergen wonen, kom ik GRATIS aan huis.

 Voor mensen die ver van Nijmegen wonen, bestaat er de mogelijkheid tot TELEFONISCHE CONSULTATIE  NA DE EERSTE AFSPRAAK TE NIJMEGEN.   Een afspraak voor een eerste telefonisch consult kunt u aanvragen per e-mail.  Voor de beste resultaten is het beter om naar Nijmegen te komen.

Voor mensen die dichter bij Nijmegen wonen, ziet een behandeling er als volgt uit:
Een behandeling begint met een uitvoerig gesprek over de klacht waarmee u komt. Daarnaast wordt de pols gevoeld en de tong bekeken. Eventueel wordt dit aangevuld met een kort lichamelijk onderzoek.  Hieruit volgt de diagnose. Op basis van de diagnose wordt bepaald welke behandeling het beste aansluit bij uw klacht.  Acupunctuur of massage wordt direct toegepast. Op maat gemaakte kruidenformules worden besteld bij de kruidenapotheek en bij u thuis bezorgd.  Na 1-2 dagen heeft u de kruiden in huis.
Ook krijgt u al in de eerste behandeling tips mee om de klachten te laten verminderen. U kunt dus direct al aan de slag!   Zo oefent u zelf invloed uit op de klacht. 

U wordt verzocht om een uur voor de behandeling geen koffie, drop en dergelijke te eten omdat deze voedingsmiddelen de kleur van de tong kunnen veranderen. 

Hoe lang duurt een behandeling?

Een eerste behandeling duurt 90 minuten; een vervolgbehandeling duurt tot 60 minuten.

Wanneer kunt u resultaten verwachten?

Bij acupunctuur- en massagebehandelingen merkt u meestal tijdens of kort na de behandeling al een verbetering.  Resultaten van kruidenbehandelingen zijn na ongeveer een week merkbaar. Als u de besproken adviezen weet toe te passen in uw leven,  slaat de behandeling het beste en snelste aan.

Wat gebeurt er als de behandeling onvoldoende aanslaat?

Van Hulst Praktijk voor Chinese Geneeskunde werkt resultaatgericht. Voor alle behandelwijzen geldt dat hiermee wordt gestopt als er geen of onvoldoende verbeteringen zijn. Bij een behandeling met Chinese kruiden moet na circa drie maanden duidelijke verbeteringen merkbaar zijn.  Bij huidklachten moet u rekening houden met een behandelperiode van minimaal 4 maanden. Bij acupunctuur en massage wordt de behandeling gestaakt als de klachten na vier tot zes behandelingen onvoldoende verminderd zijn.

Consult aanvragen

^ Naar boven