Menu

Inhoud behandeling

Wat houdt een behandeling bij Praktijk Van Hulst in?

Het uitgangspunt bij iedere behandeling is: ” samen weten we meer”. Jij informeert mij zoveel mogelijk over jouw klacht(en) klacht en ik pas al mijn kennis en ervaring toe. Iedere behandeling is maatwerk want ieder mens is uniek. Ik werk nooit via een vast protocol en richt me op de vraag die jij dan hebt.
Als herbalist, masseur, acupuncturist en auteur van het boek “endometriose en menstruatieklachten te lijf” behandel ik klachten vooral met Chinese kruiden, voedingsadvies. Acupunctuur of massage pas ik minder vaak toe omdat ik heb gemerkt dat de combinatie van Chinese kruiden en voedingsadvies vaak het beste werkt. Daarnaast overleg ik met je wat je zelf kunt doen en wil doen om de klachten te verminderen. Dit kan varieëren van voedingsaanpassingen tot het doen van yoga-oefeningen of het laten uitvoeren van een bloedtest bij de huisarts. Uitgangspunt is hierbij dat de adviezen ook haalbaar zijn.  De gedachte hierachter is dat je zelf invloed uit kunt oefenen op de klachten zonder afhankelijk te blijven van een behandelaar of medicijn.

Hoe ziet een behandeling er uit?

Een eerste afspraak is in mijn praktijk te Nijmegen of via een online-consult als het lastig is om langs te komen. Omdat ik al jaren werk met mensen uit heel Nederland en buitenland  ben ik gewend om ook online te werken. Ik heb mezelf erop getraind om ook op deze manier een goede behandeling te kunnen uitvoeren.

Een eerste afspraak met behandeling duurt 1,5 uur. Die tijd is nodig om een goed beeld te krijgen van de vaak jarenlange klachten die je hebt en de vragen die bij je spelen. Op deze manier leggen we een goede basis. Ik heb gemerkt dat met zo’n goede basis, je sneller van klachten af bent  en dat er minder vervolgafspraken nodig zijn. Op basis van een uitgebreid gesprek en evt. lichamelijk onderzoek, bepaal ik samen met jou hoe we jouw klachten gaan aanpakken. Dit kunnen Chinese kruiden zijn, acupunctuur, voedingstips, etc.  Hiermee starten we al in de eerste behandeling.

Als ik je kruiden voorschrijf dan zijn dat op jouw maat gemaakte kruidenformules die besteld worden bij een gespecialiseerde kruidenleverancier. Je ontvangt de kruiden via de brievenbus. Meestal heb je de kruiden al  binnen 1-2 dagen in huis. Omdat ze op jouw maat zijn gemaakt kun je ze niet terugsturen mochten ze je niet bevallen. Deze kruiden kun je niet zelf bijbestellen. Daarvoor wil ik je graag eerst opnieuw zien.

Een vervolgafspraak duurt 45-60 minuten. Deze plannen we in, meestal zo’n 2 -4 weken na de eerste afspraak.  In de weken dat we elkaar niet hebben gezien, heb jij de tijd om aan de slag te gaan met kruiden, tips, etc. In de vervolgafspraak kijken we samen welke verbeteringen er wel/niet zijn en wat jij dan nodig hebt.

Een kort consult van 30 minuten is geschikt als je tussendoor teveel vragen hebt om op de mail te zetten en te weinig voor een afspraak van 60 minuten of voor een korte tussentijdse update bij continu kruidengebruik.

Je wordt verzocht om een uur voor de behandeling geen koffie, drop en dergelijke te eten omdat deze voedingsmiddelen de kleur van de tong kunnen veranderen.

Hoe lang duurt een behandeling?

Een eerste behandeling duurt 90 minuten; een vervolgbehandeling duurt tot 60 minuten.

Wanneer kunt u resultaten verwachten?

Bij acupunctuur- en massagebehandelingen merk je meestal tijdens of kort na de behandeling al een verbetering. Resultaten van kruidenbehandelingen zijn na ongeveer een week merkbaar. Als je de besproken adviezen weet toe te passen in je leven,  krijg je sneller en beter resultaat dan door alleen kruiden te slikken of acupunctuur te ondergaan.

Wat gebeurt er als de behandeling onvoldoende aanslaat?

Van Hulst Praktijk voor Chinese Geneeskunde werkt resultaatgericht. Voor alle behandelwijzen geldt dat hiermee wordt gestopt als er geen of onvoldoende verbeteringen zijn. Bij een behandeling met Chinese kruiden moet na circa drie maanden duidelijke verbeteringen merkbaar zijn. Bij acupunctuur en massage wordt de behandeling gestaakt als de klachten na vier tot zes behandelingen onvoldoende verminderd zijn.