Menu

Missie en visie:

“Ziekte is een symptoom van ontspoord leven. Zij remt het tempo van lege beweging. Want vertraagd leven keert terug tot zichzelf. Het lichaam weigert verdere oppervlakkigheid, en dwingt het leven naar diepere lagen”.

Citaat uit het boek “Toverspreuken” van Hans Kruppa.

Cliënten bewust  maken dat zij een uniek “systeem” hebben van lichaam en geest.  De signalen die dit systeem afgeeft in de vorm van klachten te vertalen naar inzichten voor de cliënt. Hiermee reik ik de sleutel aan tot verandering. Deze verandering ondersteun ik met acupunctuur en kruiden.

Kruiden en acupunctuur die “aanslaan” geven weer wat de disbalans was. Kruiden en acupunctuur zijn niet alleen de oplossing voor de klacht maar geven ook direct weer welke disharmonie er in het systeem was (of nog in lichtere mate aanwezig is). Voor mij zijn acupunctuur of kruiden niet “het eindpunt” in de behandeling maar slechts het begin! Nu heeft de cliënt de sleutel in handen tot verandering. Ik help hen daarbij met uitleg over de werking van de toegepaste acupunctuur en kruidenbehandelingen, praktische tips en op maat gemaakte voedingsadviezen (desgewenst). Hiermee onderscheid ik me van Westerse geneeskunde en vele collega’s in mijn vakgebied die de juiste kruiden of acupunctuurbehandeling als eindpunt zien. Hiermee blijft de client ‘slachtoffer” en afhankelijk van acupunctuur of kruiden. Jammer, want 70% van alle klachten worden door de mens zelf veroorzaakt. Het is de kunst er achter te komen wat dat is. Ik ga samen met je op zoek wat dat is. Hiervoor gebruik ik al mijn kennis en opgebouwde ervaring. Daarmee pak je de klacht bij de bron aan en geef je de oplossing in handen van de mens zelf.