Menu

Praktijk van Hulst

Van Hulst Praktijk voor Chinese Geneeswijze is sinds 2006 gespecialiseerd in de behandeling van endometriose, menstruatieklachten, overgangsklachten en klachten rondom zwangerschap en bevalling. Kortom: gynaecologie. 90% van de vrouwen die mijn praktijk bezoeken hebben één van deze klachten. Door me zo intensief te specialiseren, lukt het me meestal om hen goed te helpen. En daar heb ik dan plezier in.

Ik combineer zowel Chinese kruiden, voedingsadviezen als acupunctuur. Ik heb gemerkt dat een combinatie van technieken meer effect heeft.
Het uitgangspunt is dat uw klacht goed behandeld moet worden en dat voorbij eigen  (Chinese) grenzen gekeken moet worden als dat nodig is.
Van Hulst Praktijk voor Chinese Geneeskunde stuurt u door naar een ander als zij denkt dat uw klacht daar beter behandeld kan worden.
Door goed te luisteren en de tijd te nemen is er meer gelegenheid om uit te leggen wat de achtergrond is van uw klacht, wat de beste behandeling is en wat deze inhoudt.
De tijd voor een consult bedraagt 60 tot 90 minuten, waar een huisarts of specialist vaak maximaal 10 tot 20 minuten uit kan trekken voor een consult.

Wat Chinese geneeskunde zo aantrekkelijk maakt is dat na een geslaagde toepassing van kruiden, acupunctuur, etc. je werkelijk inzicht krijgt wat er nu eigenlijk met het lichaam aan de hand is. En vandaaruit ontstaan er allerlei “tips en trucs” hoe je daarmee om kan gaan zodat je kruiden, e.d. zo min mogelijk nodig hebt. Dus kruiden en acupunctuur zijn niet het antwoord, maar juist het begin van een structurele verandering waar je je leven lang plezier aan beleeft!

Van Hulst Praktijk voor Chinese Geneeskunde werkt resultaatgericht. Voor alle behandelwijzen geldt dat hiermee wordt gestopt als er geen of onvoldoende verbeteringen zijn.  Effecten van acupunctuur-, en massagebehandelingen zijn meestal direct merkbaar.  Bij een behandeling met Chinese kruiden zijn de effecten meestal al na 1 week merkbaar.  Bij sommige mensen duurt het wat langer voordat ze veranderingen opmerken.  Als er na circa vijf verschillende kruidenbehandelingen (ongeveer 3 maanden) geen verbetering merkbaar is, wordt de behandeling gestaakt.  Bij acupunctuur en massage wordt de behandeling gestaakt als de klachten na 8 tot 10 behandelingen onvoldoende verminderd zijn.

Van Hulst Praktijk voor Chinese Geneeskunde is lid van beroepsvereniging ZHONG.