Menu

 

Voorbereiding bevalling

voorbereiding bevalling met acupunctuur - beertje met rood jasje op zwangere buikNa ongeveer 40 weken jouw baby gedragen te hebben, is het dan bijna zover.  De bevalling komt eraan.  Maar hoe kun je je voorbereiden op de bevalling?

Uit 3 onafhankelijke, wetenschappelijke Duitse onderzoeken blijkt dat acupunctuur als voorbereiding op de bevalling hele gunstige effecten heeft. Zo bleek uit de studie die in Mannheim onder 800 zwangere vrouwen is gevoerd, dat de bevalling gemiddeld 2 uren korter duurt dan bij de vrouwen die geen acupunctuur hebben ontvangen als voorbereiding op de bevalling.Dr. Michaela Gross van de universiteit van Keulen concludeerde dat acupunctuur als voorbereiding op de bevalling ervoor zorgt dat vrouwen minder pijn ervaren en meer energie behouden tot de laatste fase.  Uit de studie in Homburg bleek dat acupunctuur een even gunstige invloed heeft op de krimp van de baarmoeder als medicijnen.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Vanaf week 36 word je 1x per week met acupunctuur behandeld gedurende 30-45 minuten. Behalve dat deze behandeling erop is gericht je een goede en vlotte bevalling te bezorgen, wordt ook rekening gehouden met specifieke klachten als je die hebt.  Mocht je de ervaring hebben dat je eerder bevalt dan is uitgerekend, dan mag je ook al komen in week 35. Daarnaast is er tijd en ruimte voor het beantwoorden van vragen als je die hebt. De traditionele Chinese Geneeskunde heeft een hele duidelijke en praktische visie op bevallen en herstel na de bevalling. Ik deel die visie graag met je.

Wat zijn de resultaten?

Ik heb hele goede ervaringen met acupunctuur als geboortevoorbereiding.  Ik vraag ook altijd na aan de client, na de bevalling, hoe het is gegaan.  Ik hoor bijna altijd als reactie dat ze baat hebben gehad van de behandeling en van de gegeven adviezen. kijk ook eens onder het kopje “klantervaring geboortevoorbereiding”.