Menu

Inhoud behandeling

Een eerste afspraak met behandeling duurt 1,5 uur. Die tijd is nodig om een goed beeld te krijgen van de vaak jarenlange klachten die je hebt en de vragen die bij je spelen. Op deze manier leggen we een goede basis. Ik heb gemerkt dat met zo’n goede basis je sneller van klachten af bent  en dat er minder vervolgafspraken nodig zijn. Op basis van een uitgebreid gesprek bepaal ik samen met jou hoe we jouw klachten gaan aanpakken. Dit kunnen Chinese kruiden zijn, voedingstips, leefstijltips of zelfs verwijzingen naar andere therapievormen die ik niet beheers maar waarvan ik denk dat die je goed verder kunnen helpen.  Hiermee starten we al in de eerste behandeling.

Wil je liever luisteren hoe ik werk dan erover te lezen? Luister dan naar deze podcast gemaakt door TCMLover

Integratie van geneeswijzen; reguliere en Chinese geneeskunde

Het uitgangspunt is dat jouw klacht goed behandeld moet worden en als ik voorbij eigen  (Chinese) grenzen moet kijken doe ik dat. Ik integreer daarmee mijn kennis van reguliere en Chinese geneeskunde.  Als ik Chinese geneeskunde toepas is dat vaak in de vorm van Chinese kruiden, voedingsadviezen en leefstijltips.

Wat Chinese geneeskunde zo aantrekkelijk maakt is dat na een geslaagde toepassing van kruiden,voeding, etc. je werkelijk inzicht krijgt wat er nu eigenlijk met je aan de hand is. En van daaruit ontstaan er allerlei “tips en trucs” hoe je daarmee om kan gaan zodat je kruiden, e.d. zo min mogelijk nodig hebt. Dus Chinese kruiden zijn niet het antwoord maar juist het begin van een structurele verandering waar je je leven lang plezier aan beleeft! Ik beleef er dan ook het meeste plezier aan als iemand inzicht en bewustzijn heeft gekregen van haar klacht en het zelf weet op te lossen.

Ik neem de tijd

Door goed te luisteren en de tijd te nemen ontrafelen de onderliggende patronen  van de klachten zich beter . Zo krijgen jij en ik  meer zicht op wat er nu echt aan de hand is en vooral wat er nodig is. Met als gevolg dat er ook meer gelegenheid is om uit te leggen wat de achtergrond is van je klacht, wat de beste behandeling is en wat deze inhoudt.
Daarom is de tijd voor een consult  60 tot 90 minuten in tegenstelling tot een huisarts of specialist die vaak maximaal 10 tot 20 minuten uit kan trekken voor een consult.

Resultaatgericht en eerlijk

Met mijn ondernemersachtergrond blijf ik het belangrijk vinden dat er “resultaat”wordt geboekt.  Met welke klacht je ook komt, ik stop ermee als er geen of onvoldoende verbeteringen zijn. Bij een behandeling met Chinese kruiden zijn de effecten meestal al na 1-2 weken merkbaar.  Bij sommige mensen duurt het wat langer voordat ze veranderingen opmerken.  Als er na circa vijf verschillende kruidenbehandelingen (ongeveer 3 maanden) geen verbetering merkbaar is, stop ik.

Omdat eerlijk werken voor mij zo vanzelfsprekend is, vergeet ik het haast te noemen. Zo stuur ik je door als ik denk dat iemand anders jou beter kan behandelen dan ik.  Ik neem in mijn werk ook geen blad voor mijn mond, spiegel je geen mooie plaatjes voor, maar denk wel met je mee wat de mogelijkheden voor jou zijn.

Online afspreken

Ik heb ervoor gekozen om uitsluitend online (via een beveiligde verbinding) te werken.  Je ontvangt van mij een beveiligde link via de mail.  Deze link open je op het moment dat je de afspraak hebt. Ik laat je dan binnen via een virtuele wachtkamer.
Omdat ik al jaren werk met mensen uit heel Nederland en buitenland  ben ik gewend om online te werken. Ik heb mezelf erop getraind om op deze manier een goede behandeling te kunnen uitvoeren. Voor jou is het voordeel dat je geen reistijd hebt.

Beroepsvereniging

Ik ben lid van beroepsvereniging NWPMeer informatie over deze beroepsvereniging vind je op  de NWP website.