slide

Groesbeekseweg 246a/b - 6523 PJ Nijmegen - Email: info@praktijkvanhulst.nl - Telefoon: 06-40935441 - KvK: 09106203 - BTW: 167939956 B02

 

Klantenervaringen Endometriose


ENDOMETRIOSE

Ik heb tot vandaag gewacht omdat ik vandaag een controle bij de gynaecoloog had, altijd heel spannend voor mij, gelukkig is alles goed ik heb geen cyste meer in mijn linker eierstok…vol ongeloof en beduusd ben ik…ik vroeg weet u het zeker, kunnen we nog eens goed kijken…
maar nee het is echt zo! Verder was het wat gevoelig het was het staartje van mijn menstruatie dus heel normaal. Nou fantastisch vind je niet…!! Ik vind het zo onwerkelijk…..vreemd!!

Gaja, december 2012

NAWOORD: Gaja heeft een lange historie van endometriose met diverse operaties en verschillende (zware) hormoonmedicaties achter de rug. De combinatie van het doorslikken van de anticonceptiepil EN het volgen van het endometriosedieet heeft geresulteerd dat haar cyste van 3 cm volledig verdwenen is EN dat ze nauwelijks menstruatieklachten meer heeft.

Hallo Stephanie,

Ik hoop dat je een hele fijne vakantie hebt gehad en dat je lekker hebt kunnen bijkomen.

Ik wilde je graag laten weten dat mijn laatste menstruatie heel erg goed is gegaan, echt super. Ik was mooi op tijd met de kruiden begonnen en alles bij elkaar heeft de menstruatie zo’n drie dagen geduurd waarvan ik één dag buikpijn heb gehad. Twee keer heb ik getwijfeld of ik een pijnstiller zou nemen maar ik heb het niet gedaan. Ik kon het ook zonder wel uitzitten. Heerlijk!! Ook lijkt het alsof ik minder last heb van hoofdpijn voor en na mijn menstruatie wat ook een verademing is. Ik was/ben dus ontzettend blij.

Het bloedverlies was iets meer dan de vorige keren maar nog steeds weinig. IHet enige waar ik ‘last’ van had was een enorme dip toen het eenmaal voorbij was. Ik was vreselijk moe.

Ik kan nog steeds niet geloven dat het zó goed is gegaan. Ik ben dan ook zo blij dat we jou ‘gevonden’ hebben. Het is echt geweldig.

Fijn weekend en hartelijke groet,

Femke, 44 jaar

Juni 2017.

NAWOORD: Femke heeft al vanaf haar eerste menstruatie onverklaarbare pijnen. Het is onduidelijk of ze endometriose heeft. Ze verdroeg hormoonmedicatie slecht door de vele bijwerkingen. Na een behandeling waarbij het baarmoederslijmvlies werd weggebrand in de hoop dat de menstruatieklachten dan wegbleven, is ze  2x bij me in behandeling geweest. Ze heeft alle adviezen opgevolgd en neemt trouw de kruiden. Ook zonder de diagnose van endometriose kan een behandeling goed aanslaan.


ENDOMETRIOSE

Beste Stephanie,

Ik ben bij jou onder behandeling geweest, tot volle tevredenheid, voor mijn angstblokkade en endometriose klachten.
Ik heb jou destijds gebeld, was ten einde raad, helemaal gestrest, mijn gynaecoloog had weer een cyste ontdekt en zei dat ’t misschien goed was mijn eierstokken te verwijderen.

Het was al een verademing met je te praten toen ik voor het eerst bij je kwam..
De kruiden die ik voor mijn stress/angstklachten kreeg hadden al gauw hun uitwerking, ik heb ook een paar acupunctuurbehandelingen bij je gehad.

Ik was ook al begonnen met het endometriose dieet(van Heleen?) voordat ik bij je kwam, en heb dit toen omgezet naar jouw endometriose dieet.
Ik ben er tot nu toe niet meer geweest, het gaat goed met me!!

Ik voel mij stabiel, energieker en blijer, volg nog steeds het dieet.

Al met al wil ik je heel erg bedanken voor alles wat je voor me gedaan hebt,
de dingen zijn op hun plek gevallen, en daar heb jij een groot aandeel in!

Met vriendelijke groet,

Manon
Maart 2017
————————————————————————————————————————————
Hoi Stephanie zoals U kan lezen heb ik echt heel goed nieuws gehad. Ik moet wel onder controle blijven maar ze willen dat we het komende half jaar het gewoon gaan proberen voor een kleintje echt heel erg leuk.
Echt ik ben zo blij!! Als het kan zou ik nog graag door willen gaan met de kruiden.
Maar ik heb geen last van mijn menstruatie ja nu wat steken in mijn onderbuik dat voelt anders dan anders weet niet waar dat van komt.

In mei 2016 werd er bekent gemaakt dat ik endometriose heb in stadia 3. Mijn eierstokken zitten aan elkaar vast, Mijn rechtereierstok zit een cyste van 5.5 bij 3.5 en mijn linker eierstok 3.5 bij 2.5.
Verder zit mijn linker eierstok aan mijn vagina vast en mijn rechter eierstok aan mijn baarmoeder en verder is het ook nog gevonden in mijn darmen.
Tijdens mijn menstruatie begaf ik van de pijn ik kon nauwelijks lopen van de pijn daarnaast had ik ook heel erg last van loze drang voor de grote bootschap, bijna elk half uur van de dag moest ik naar het toilet klinkt een beetje vies maar er kwam alleen lucht en slijm uit.
Als ik ontlasting had op het toilet kwam er bloed uit tijdens mijn menstruatie Maar had ook heel veel pijn als ik naar het toilet moet. Naast mijn menstruatie had ik 3 weken last van buikpijn en soms ook nog loze drang.
Na lang zoeken heb ik Stephanie gevonden.
Tijdens het innemen van de kruiden ging het al steeds beter met mij ik ging voor het laatste consult met de gin in het VUMC. Daar vertelde ze mij dat ze 1/3 deel van mijn endeldarm moesten verwijderen omdat het daar in is gegroeid en ze wilden ook eventueel mijn eileiders verwijderen als ze opgezet waren en hoe dan ook ze wilden mij aan de lucrin. Ik weet dat het soms niet anders kan maar sindsdien ik de anti conceptie pil had ingenomen en daar een adenoom ( goed aardige tumor) aan over heb gehouden heb ik het niet zo meer op hormonen. Voor mij voelde het niet goed het ziekenhuis .Stephanie raadde mij ook aan om naar het Bronovo ziekenhuis te gaan.
Na 2 maanden wachten tot ik in het Bronovo ziekenhuis terecht kon ging ik gewoon verder met de Chinese kruiden. Ik had ook het endometriose dieet toegepast. Echt het voelde voor mij heel vreemd ik wist dat ik ongesteld moest worden maar voelde niet wanneer, opeens was ik het dat had ik nog nooit mee gemaakt. Ik vertelde het aan de gynaecoloog in het bronovo ziekenhuis. Ze kennen Stephanie van Hulst daar ook. Ze luisteren geduldig daar naar je verhaal echt een goed ziekenhuis. Ik hoorde vandaag de uitslag. Dat het niet in mijn darmen is gegroeid maar oppervlakkig en omdat ik geen pijn heb zien ze geen aanleiding voor een operatie. Nu nog als het kan op een natuurlijke manier zwanger worden dat zou echt geweldig zijn.

Ik Ben denk ik een ding vergeten in mijn verhaal te schrijven. Dat ik verschillende methodes heb geprobeerd en mijn klachten bleven. En dat er nu blijvend resultaat is.

Groetjes,

Annet
Maart 2017
————————————————————————————————————–

Dag Stéphanie,

Even een update, ik ben pas naar gynaecoloog geweest en 1 cyste is al weg en de andere is van 6 cm naar 4 gegaan.
Super he!

Groetjes Wendy
januari 2017
——————————————————————————————————————————————
‘Na 14 jaar zoektocht kwam ik bij Stephanie. Dan is het héél erg fijn wanneer een ander gerichte tips mbt endometriose kan geven. Tips en advies over pijnbestrijding, voeding, gespecialiseerde endometriose artsen, andere disciplines en nog veel meer. Stephanie deelt haar kennis en ervaring graag met je. Ze weet waar ze het over heeft, komt met goede adviezen en laat je in je waarde. Jij blijft achter het stuur zitten. Dat geeft rust tijdens alles wat er op je afkomt op jouw endometriose-pad.’

Hanna, december 2016
——————————————————————————————————————————————-

Dag Stephanie,

Ik had jouw telefoonnummer van de afdeling ‘Endometriose in balans’ gekregen nadat ik daar voor een consult was geweest. Je vroeg me of ik je wilde laten weten hoe het verder zou gaan of is gegaan.
Ik heb heel veel aan je advies gehad en wil je daar erg voor bedanken!
Uiteraard laat ik je ook weten hoe het afloopt.

Femke,
Mail november 2016
——————————————————————————————————————————————-

Hoi stephanie,

Ik ben gisteren naar het ziekenhuis geweest en ik heb goed nieuws 🙂

De endo is niet erger geworden en de cystes zijn niet gegroeid.
1 cyste aan de rechterkant is zelfs geslonken, van +/- 3 cm naar 2 cm!

Ik kon het bijna niet geloven en ben erg blij met de uitslag!
Mijn dokter was toch ook wel een beetje verbaast. Ze was juist bang dat het zonder hormonen erger zou zijn.

Ik had eerst blijkbaar ook veel vocht tussen de endo zitten in mijn eierstokken en dat ziet mijn dokter nu niet meer. Alleen in mijn eileiders is dat nog terug te zien.

Naast een endo-cyste in de rechterkant van mijn eierstok zit nu één gezonde/heldere follikel, wat bij mij aangeeft dat mijn lichaam zelf toch wel weer alles (zo goed als) op een natuurlijke manier laat verlopen’, ondanks mijn endo.

Het is voor nu misschien nog maar een kleine vooruitgang, maar voor mij voelt het heel groot omdat dit voor het eerst in 3 jaar weer positief nieuws is.
Ik ben blij dat ik een tijdje geleden de keuze heb gemaakt om naar jouw praktijk te gaan en andere keuzes te maken 🙂

Groetjes,

Minnie
Maart 2016

NAWOORD; Minnie heeft een lange geschiedenis van endometriose, pijnklachten, hormoonmedicaties en operaties die haar helaas onvoldoende hebben geholpen.
——————————————————————————————————————————————————————————–

Stephanie, ik wil je hartelijk bedanken voor jouw hulp. Het is met de kruiden gelukt om redelijk pijnvrij door mijn menstruaties te komen. Geen arts heeft dit voor mij kunnen doen.

Suzanne, mei 2016
NAWOORD: Suzanne heeft een ernstige vorm van adenomyose en endometriose.
————————————————————————————————————————————————————————————————
Goedemiddag Stephanie,

Wat is het toch fijn dat je hier zoveel over weet en mij altijd goed adviseert.
Sabriya Mussani, juni 2016.

————————————————————————————————————————————————————————————————

Lieve Stefanie,

Dank voor al je hulp dit jaar. ik heb er zeer veel baat bij.
fijne feestdagen.

Maggi, december 2015

NAWOORD: Maggi heeft een lange periode diverse hormoonmedicatie gebruikt waardoor ze zich erg uit balans voelde. Samen zijn we op zoek gegaan naar oplossingen hoe ze beter in balans kan komen en welke wegen ze wil volgen in het ziekenhuis.

————————————————————————————————————————————————————————————————
ENDOMETRIOSE EN PIJN

Hoi Stephanie,

Ik heb zeker een fijne kerst gehad. De pijn is weg gebleven! Echt ongelooflijk! Heel weinig bloedverlies ook. In ieder geval heel erg bedankt. Ik kan nog steeds niet echt geloven dat er misschien wel een oplossing is!

 

E-mail, anoniem, 28 december 2014


—————————————————————————————————————————————————————————–
ENDOMETRIOSE EN IVF

Hallo Stephanie,

Afgelopen vrijdag heb ik een echo gehad in Amsterdam, de cystes zijn de helft kleiner geworden!
Een heel mooi resultaat, we mogen dan ook weer gaan starten met het substitutieschema.Vriendelijke groet,

Iris, e-mail april 2015

Nawoord: Iris heeft een kinderwens die misschien via IVF vervuld gaat worden. Helaas waren de endometriose-cystes te groot om met een IVF-behandeling te starten.  Eerdere hormoonbehandelingen om de cystes te laten krimpen hadden onvoldoende resultaat. Ze heeft ervoor gekozen om een volgende hormoonbehandeling voor krimp van cystes te combineren met Chinese kruiden.  Dit had wel resultaat zodat ze met de IVF-behandeling kan starten


ENDOMETRIOSE EN KRIMP CYSTES

Hoi Stephanie,

Vandaag ben ik in het Bronovo geweest. Ik dacht eerst de uitslag voor vrijdag te bewaren, maar zo lang houd ik het niet vol….;-) De cystes zijn allemaal in grootte gehalveerd en het plekje in mijn darmwand is nog maar 1 cm. !Operatie is van de baan!

Tot vrijdag.

Liefs,

Karin

Juni 2015

NAWOORD: Karin heeft endometriosegraad 4 met ernstige verklevingen in het hele bekken en diverse cystes van in totaal zo’n 7 cm. Ze combineert het endometriosedieet, Chinese kruiden en een hormoonpreparaat. Zelfs de gynaecoloog is zeer verbaasd over het resultaat.

 


ENDOMETRIOSE EN HEFTIG BLOEDVERLIES

Hallo Stephanie,

Bij deze de info over mijn laatste menstruatie:
Mn in de nachten veel minder bloedverlies en vanaf 13 juni hoefde ik geen nachtverband te gebruiken maar normaal verband (dit heb ik nog nooit gekund).

Zou jij voor mij de kruiden kunnen bestellen zodat ik voldoende heb voor onze vakantie naar Corfu?

Groeten Annemiek


ENDOMETRIOSE SECOND OPINION

Goede morgen Stephanie!

Wat ben ik blij dat ik vrijdag bij jou ben langs geweest…. Het was heftig, maar voor mij zijn er wel weer een paar deuren naar een betere toekomst open gegaan! En dan die kruiden; na 2 keer de kruiden ingenomen te hebben stopte het bloeden al voor het grootste gedeelte. Echt super!

Nogmaals bedankt en tot de volgende keer!

Groeten van Yvonne, oktober 2014

NAWOORD: Yvonne kwam voor een second opinion welke stappen ze het best kon nemen richting ziekenhuis en wegens doorbraakbloedingen van hormoonmedicatie.


ENDOMETRIOSE EN PIJN

Afgelopen september werd er bij mij endometriose vastgesteld. Ik had al een aantal jaren klachten en al van alles gehad aan pillen en spiraaltjes. De klachten werden alleen maar erger en zelfs zo erg dat ik niet  meer normaal kon functioneren. (flauw vallen van de pijn en leeg bloeden voor mijn gevoel) Daarom moest ik weer naar de gynecoloog en die schreef me weer hormonen voor. Daar voelde ik me niet lekker bij. Ik kreeg er allerlei klachten bij, zoals overgangsklachten. Toen kwam ik via via bij stephanie terecht en zij heeft me zo geweldig goed geholpen. Ze vroeg heel goed door bij de intake en tijdens de volgende afspraken. Ze stelde ook de goede vragen en snapte wat ik bedoelde. Ik heb van haar het endometriose dieet gekregen en de kruiden en daar reageerde ik zo goed op. Een wereld van verschil. ik hoef nu zelfs geen pijnbestrijding meer te gebruiken tijdens mijn menstruatie. En heb beste van alles, ik hoef mijn lijf niet meer vol te stoppen
 met hormonen.

Groetjes,

Willeke Westerink – van Olst

April 2014


 

ENDOMETRIOSE EN HEFTIG BLOEDVERLIES

Hoi Stephanie,

Ik ben nu alweer twee maanden verder met het gebruik van de kruiden die je mij adviseerde voor tijdens de menstruatie, ze werken! Ik heb minder last van mijn buik en mijn bloedverlies is minder. Ook voel ik me fitter tijdens mijn menstruatie. Ik heb zelfs tijdens mijn vakantie in Turkije durven zwemmen tijdens mijn menstruatie, nooit gedacht.

E-mail december 2012

Samenvatting uit haar evaluatieverslag:

Ik ben zeer tevreden over de gesprekken en de analyse wat betreft mijn voedingspatroon. Dit was voor mij echt een eyeopener en hier zal ik nog veel plezier van hebben. Ik ben een stuk fitter en heb veel minder last van mijn darmen.

Wat zou u anderen met dezelfde klachten door endometriose als u aanraden?

Ik zou ze aanraden om niet alleen behandeld te worden door een specialist in het ziekenhuis of de huisarts. Ik zou eenieder aanraden om je goed te oriënteren op de mogelijkheden buiten het ziekenhuis. Ik denk dat de behandeling bij praktijk van Hulst heel goed naar jou als persoon kijkt en op zoek gaat naar de oorzaak in plaats van alleen de symptoombestrijding.

Hoe kijkt u op de behandelingen terug?

Cijfer 1 tot 10. 1 = zeer ontevreden, 10 = zeer tevreden.
Cijfer:  9

Sarah, 33 jaar.

evaluatieverslag augustus 2012

NAWOORD: Dit mailtje ontving ik van haar begin februari 2013:

Hallo Stephanie,

Ik wilde toch nog graag aan je doorgeven dat ik op het moment zwanger ben, helemaal op de natuurlijke manier. Een grote verrassing voor ons! Ik ben nu in mijn 8e week en tot nu toe gaat alles erg goed. Het is nog erg pril, maar we hebben gelukkig al een echo gehad waar we hartje hebben zien kloppen.

Van mij mag je dit ook wel op je site zetten bij mijn verhaal, ik weet dat ik het ook altijd erg fijn vond om succesverhalen te lezen.


ENDOMETRIOSE EN DIVERSE BEHANDELMETHODEN

Samenvatting uit evaluatieverslag:

Ik vind het noodzakelijk dat de reguliere gezondheidzorg hand in hand kan gaan met de alternatieve gezondheidzorg. Zij kunnen elkaar aanvullen. Moeder Natuur heeft in deze veel te bieden, daar zou veel meer onderzoek naar moeten worden gedaan. Als er voldoende onderzoek wordt gedaan, kan men de effectiviteit ervan bewijzen.

Het woord “alternatief” schijnt in Nederland een vies woord te zijn. Wanneer men als patiënt dit wil bespreken met een reguliere arts, wordt hier meestal afwijzend op gereageerd. Artsen staan er meestal niet voor open en waarschuwen vaak voor het gevaar. In tegenstelling tot artsen/therapeuten op het alternatieve gebied, zij geven juist vaak aan te willen samenwerken met het reguliere circuit. Het kaf moet wel van het koren gescheiden worden, maar dat geldt ook in het reguliere circuit.

Het is noodzakelijk onder behandeling te zijn bij een reguliere arts en de mogelijkheden van behandeling te kunnen bespreken. Indien er geen of volgens de patiënt geen passende behandeling is, moet er de mogelijkheid zijn alternatieve mogelijkheden te bekijken en dit te kunnen bespreken met zowel de reguliere als alternatieve behandelaar.

Ik zou ze aanraden naast de behandeling bij de reguliere arts, verder te kijken naar mogelijke behandelingen.

Eindbeoordeling van behandelingen:  8

Anoniem,

uit evaluatieverslag  augustus 2012


ENDOMETRIOSE; EEN ANDERE KIJK!

Samenvatting uit evaluatieverslag:

Ik vond het een zeer prettig consult, aansluitend op mijn behoeften en dankzij de praktische tips en ondersteuning kan ik nu verder met mijn zelfgenezing.

Wat zou u anderen met dezelfde klachten door endometriose als u aanraden?

Naast reguliere behandelingen informatie inwinnen over complementaire behandelingen. Ook beseffen dat je zelf in staat bent om bij te dragen aan het genezingsproces door aandacht te besteden aan gezonde voeding, voldoende relaxatie en leren luisteren naar je lichaam.

Bregje Hartogs, 38 jaar

Wehe Den Hoorn

juni 2012


ENDOMETRIOSE

Bedankt Stefanie, dankzij onze gesprekken en jouw tips van de afgelopen maanden ben ik me zowel mentaal als fysiek weer enorm sterk gaan voelen. Ik heb alle vertrouwen in een goede afloop .

Anoniem, febr. 2012 uit evaluatieverslag.


Endometriose

Hoi Stephanie,

Vanmorgen ben ik op controle geweest in het ziekenhuis en uit de echo is gebleken dat de cyste is verkleind. Op een bepaald punt wel een centimeter.

De echoscopist vond dit ook een opvallend resultaat.

Verder zijn er ook geen nieuwe cysten bijgekomen en ziet alles

(baarmoeder, andere eierstok, baarmoederslijmvlies, etc) er heel goed uit.

Ben erg blij en opgelucht!

Mooi resultaat van het gebruik van de kruiden!

E-mailbericht van klant april 2012


ENDOMETRIOSE

Ik had ongeveer twee jaar last van heftige en langdurige menstruaties. Ik dacht dat het door de overgang kwam (ik ben 52). Tijdens een liesbreukoperatie ontdekte de arts dat ik last had van endometriose. Mijn sociale leven leed ernstig onder mijn heftige klachten. Ik bleek ook zware bloedarmoede te hebben. Mijn huisarts en een alternatieve arts hadden niet echt een oplossing voor mijn probleem. Ik voelde niets voor operatieve ingrepen, de pil of hormonen. Via het woord ‘endometriose’ kwam ik op de website van Stephanie terecht. Ondanks de reistijd (ik woon in Haarlem) besloot ik twee keer naar haar toe te gaan. Ik ben nu ruim vier maanden verder. Zij heeft mij kruiden voorgeschreven en de resultaten zijn verbluffend! De bloedingen en de pijn zijn sterk afgenomen. Eindelijk heb ik weer een normaal leven! Stephanie, ontzettend bedankt! Tegen andere vrouwen met deze problemen zou ik willen zeggen, ga alsjeblieft naar Stephanie, want zij kan je echt helpen!

ANONIEM.

Januari 2012.


Endometriose

In de reguliere zorg wordt helemaal niet gesproken over mogelijkheden als Chinese geneeskunde. Ik ben van mezelf iemand die zoekt wat nodig is en wat voor mij werkt. Heb geen boodschap aan kortzichtige artsen.

Ik zou graag zien dat er meer begrip en ondersteuning zou zijn voor complementaire geneeskunde, zodat de arts zich samen met andere behandelaren nog sterker kan maken voor zijn patient.

Ga naar Stephanie, koop een kruik en stop met jezelf overvragen en veroordelen.

Ik heb de behandeling als prettig, professioneel en effectief ervaren. Daar ben ik dan ook heel tevreden over. Vermoeidheidsklachten zijn aanzienlijk afgenomen.

In mijn geval zal het bewaken van mijn grenzen en energie altijd een aandachtspunt zijn. Als ik dat doe voorkom ik klachten.

Stephanie, ik vind je gewoon een heel fijn mens en je hebt me op een andere manier naar mezelf laten kijken, dat was voor mij heel waardevol.

December 2011, samenvatting uit evaluatieverslag van inmiddels zwangere client.


Endometriose

Beste Stephanie,

Ik wilde je even laten weten dat ik behoorlijk onder de indruk ben van de acupunctuur en de kruiden. Ik slaap veel rustiger, ik ben ook veel minder opgejaagd wanneer ik op straat loop in het donker. Ik heb ook veel meer energie,Ik wil dat gevoel echt niet kwijt.

Ik heb het gevoel alsof ik de wereld weer aan kan, alsof ik 10kg kwijt ben zonder af te vallen. Ik heb de energie gevonden om weer een beetje te diëten en ik ben zelf begonnen met start to run 3x in de week. Daarnaast heb ik zelf nog energie over om mijn mails voor het werk bij te werken s’avonds.

Het is voor mij een wereld van verschil. Een verlossend gevoel.

Als voorbeeld had ik laatst mijn moeder aan telefoon en die zei dat mijn stem niet meer zo goed had geklonken sinds 3 jaar. Dat is me wel wat ! J  Dank je wel om me weer het gevoel te geven dat ik midden in het leven sta.

E-mailbericht december 2011 van klant met endometriose


Endometriose 

6 jaar lang pijn; van het kastje naar de muur gestuurd en niet te ontdekken wat er aan de hand was…..tot ik 2,5 jaar geleden te horen kreeg dat ik endometriose had. Na vele ziekenhuisbezoeken, cystes verwijderen, fertiliteitskliniekbezoek, lotgenotenavonden van de endometriose stichting en een onvervulde kinderwens, besloten mijn partner en ik het behandeltraject te stoppen en ervoor te zorgen dat ik “met endometriose zou kunnen leren leven”. De huisarts bepaalde dat ik (weer) aan de pil moest (op mijn 36e!!) en kreeg een dozijn pijnstillers tegen de pijn. Bovendien kwamen er klachten bij. Ik kreeg ontstekingen in mijn liezen waarvoor de huisarts alsook de dermatoloog geen pasklare oplossing hadden.

Omdat dit voor mij “onacceptabel” was en ik niet tot mijn 50e hormonen wilde slikken begon ik op internet te googlen en kwam terecht op de site van Van Hulst.

Met veel interesse las ik de site en besloot met Stefanie een afspraak te maken…….”baat het niet dan schaadt het niet” was mijn motto.

Nu, ruim een half jaar later, slik ik GEEN hormonen meer; zijn mijn ontstekingen verdwenen, heb ik geen pijnstillers meer nodig tijdens mijn eerste dagen van de menstruatie en……..is er zeker wel een manier om  “met endometriose te leven”!!!

Lang leve de Chinese geneeskunde.

Stephanie, HEEL hartelijk bedankt!!!!

 

Imca van Lankveld-Roijackers

november 2011


Endometriose

Hallo,

Ik ben zo blij dat ik Stephanie van der Hulst heb gevonden, zonder haar had ik het niet geweten.
Ik had hele erge bloedingen tijdens en na mijn menstruatie en hele heftige pijn door mijn endometriose.

Ik heb kruiden en accupunctuur gehad en heb geen bloedingen meer tussendoor en mijn menstruatiepijn bestaat ook bijna niet meer.

Ben daar zo blij mee want ik wil heel graag kinderen en was altijd bang dat dat niet zo lukken omdat ik gewoon door die bloedingen en vreselijke pijnen niet ongesteld kon worden maar nu dus wel!!!

Mensen dit is echt een aanrader, het geeft weer hoop in je leven.

Stephanie echt heel erg bedankt voor alles. Je helpt niet alleen met de pijn maar je bent ook een heel goed luisterend oor en een heel fijn persoon om mee te praten.

Groetjes Juanita de Lange, 20 jaar uit Zoetermeer.

Augustus 2011

Nawoord; Juanita is in januari 2012 zwanger geworden


Endometriose

Het gaat op dit moment heel goed met me! Ik volg trouw het dieet en neem de kruiden goed in.

Hierdoor voelt mijn lijf zich top! Ik hoop dat de menstruatie ook goed gaat…dat gaan we zien…of niet omdat ik dan misschien wel zwanger ben! Wie weet…

Ik zorg iig goed voor mijzelf en mijn lijf is me er dankbaar voor!

Dank voor je geweldige hulp door kennis, kunde en persoon!

Sabine van den Brink, 30 jaar uit Bemmel


Endometriose

“Twee maanden geleden is er bij mij na een kijkoperatie een ernstige vorm van endometriose ontdekt. Alhoewel mijn pijnklachten relatief meevallen en ik met de pil voorlopig goed uit de voeten kan, wilde ik toch meer te weten komen over deze ziekte en wat ik zelf zou kunnen doen om de groei van de verklevingen tegen te gaan. Via internet ben ik terecht gekomen bij Stephanie van Hulst en heb twee weken geleden een afspraak met haar gehad. Wat een prettig consult! Het was een eind rijden, maar zeker de moeite waard. Door de schat aan ervaring en kennis die Stephanie op dit gebied heeft vergaard, kon ze mij met allerlei tips, suggesties en ideeën voorzien. Ik ben veel meer te weten gekomen over de effecten van endometriose dan bij de gynaecoloog zelf. Ik weet dat ik mijn dieet moet aanpassen en dat ik bij haar terecht kan, mochten de klachten verergeren. Ook heb ik een lijst met vragen waarmee ik mijn gynaecoloog ga overspoelen. Helemaal gerustgesteld ging ik weer op weg naar huis. Dus ook voor uitsluitend een eenmalig consult is het zeker de moeite waard Stephanie te ontmoeten.”

Mw. van Dijk/Randstad.

Augustus 2011


“Tot slot wil ik je via deze weg nogmaals bedanken voor je goede zorgen. Ik heb de behandelingen als heel prettig ervaren. En ik denk echt dat het geholpen heeft om zwanger te worden. Dus heel erg bedankt daarvoor! ”

Yvette

Augustus 2011

NAWOORD: Yvette wilde na een aantal IVF-pogingen weer meer balans in haar lichaam krijgen alvorens een nieuwe poging te wagen.  Haar behandelingen zijn niet gericht geweest op zwangerschap maar ze is op een natuurlijke manier zwanger geraakt.


Endometriose

Hallo, mijn naam is Mireille en in maart van dit jaar (2011) ben ik in contact gekomen met Stephanie. En tot op de dag van vandaag heb ik daar nog geen één seconde spijt van gehad.

In het kort zal ik hier een stukje geschiedenis weergeven waardoor het duidelijk wordt waarom ik heb gekozen om onder behandeling te gaan bij Stephanie.

Al vanaf het moment dat ik voor het eerst ging menstrueren had ik al veel  buikpijn. In de loop van de jaren kwamen hier steeds meer vervelende kwalen bij. Je probeert van alles, kruik, paracetamols, pilletjes, homeopatische druppeltjes. Maar niets lijkt echt te werken. Toen ik eenmaal de leeftijd had bereikt om aan de Pil te gaan werd het wel beter. Maar niet voor lange tijd.

Rond het jaar 2000 werd het zo extreem dat ik in de medische molen ben beland. De dagen tijdens mijn menstruatie lag ik op bed en moest ik mijn werk afbellen. Dit vond ik echt heel erg, ik ging altijd maar door, belde nooit af. Maar het kon echt niet.  Ik had helse pijnen, moest veel overgeven en wist niet waar ik het zoeken moest.

Een laparascopie wees uit dat ik zeer ernstige uitgebreide endometriose had. In dat zelfde jaar ben ik in Leuven (België) geopereerd.  De operatie duurde lang en was zwaar. Ook het herstel had best wat tijd nodig. Maar wat was ik opgeknapt.

Maar helaas was kinderen krijgen op de natuurlijke manier geen optie. Een lang IVF-traject volgde. Met veel, heel veel hormonen, veel hoop, veel angst en veel teleurstellingen.  Maar gelukkig, mijn man en ik zijn beloond, wij hebben twee ontzettend mooie jongens mogen krijgen. Daar ben ik heel dankbaar voor.

Ons gezin was voltooid en op advies van de gynaecoloog slikte ik continue (geen stopweek) de Pil. Dit zou de endometriose rustig moeten houden. Qua pijn ging het best redelijk, maar je merkt toch dat verklevingen ook een rol gaan spelen. Dus wat doe je, je gaat toch die Pil maar slikken.

Tot ik op een punt kwam dat het mij zo ging tegenstaan om nog maar jaren en jaren de Pil te slikken. Al die hormonen die ik in al die jaren al extra door de IVF in mijn lichaam heb gekregen en dan elke dag de Pil slikken, dat kan toch nooit goed zijn?

Ik ben een zoektocht gestart op internet. Heb veel informatie her en der aangevraagd. Tot ik bij de site van Stephanie kwam. Dit gaf mij meteen zo’n goed gevoel,  ik heb haar een mail gestuurd en een maand later zat ik bij haar op consult in Nijmegen. Dit is voor mij echt niet in de buurt, daar ik in de kop van Noord-Holland woon, maar dat had ik er dik voor over!

Stephanie is een hele fijne en kundige vrouw. Ze luistert aandachtig naar je verhaal, geeft ontzettend veel goede tips en probeert de juiste kruiden bij je te vinden. In mijn geval schoot ze direct raak! Ik reageer zo goed op de kruiden dat ik het nu voor de volle 100% aandurf om de Pil niet meer te slikken.

Eén van de klachten die ik heel hinderlijk vond was het plassen tijdens en na mijn menstruatie. Dat deed mij zoveel pijn, dat ik vaak zat te puffen op het toilet. Alsof er messen in mijn onderlijf werden gestoken. Deze pijn is helemaal weg !!!

Naast de kruiden heeft Stephanie ook mijn eetpatroon onder de loep genomen. Stapje voor stapje laat ik voedsel weg wat niet zo goed is voor mijn lichaam en voor de endometriose en voeg ik dingen toe die beter zijn.

Bij Stephanie kan je helemaal jezelf zijn. Ze benaderd alles heel positief. Laat je eerst inzien wat je al goed doet en geeft dan pas aan wat je beter niet kunt doen of beter kan laten.

Ik begin mij steeds energieker te voelen en ben ontzettend blij dat ik nu eens kan leven zonder medicatie.

Het is jammer dat nog zoveel vrouwen vast zitten in het patroon van de reguliere Geneeskunde. Ik ben er nu van overtuigd dat er ook een andere weg te bewandelen is.  Zo lang die weg goed te bewandelen is blijf ik die weg volgen, terug kan altijd weer.

Mireille, juli 2011.


Endometriose

12 Jaar geleden werd de diagnose Endometriose vastgesteld. De daarop volgende jaren werden mijn klachten, met succes, onderdrukt door gebruik van hormonen (Zoladex, Danazol, Orgametril, etc). Als laatste slikte ik Orgametril, maar ook bij dit hormoon kwamen de klachten naar een paar jaar weer terug. Ik kreeg steeds meer pijn, en mijn ontlasting ging steeds moeizamer. Tot ik bij Stephanie in de praktijk kwam.

Mijn eerste afspraak bij haar was zo prettig, eindelijk iemand die echt naar je luistert en je begrijpt. Bij de Gynaecoloog stond ik altijd binnen 10 min weer buiten. Ook ik moest een week lang opschrijven wat ik dagelijks at. Hoewel ik best gezond at, hebben we kleine veranderingen aangebracht volgens het endometriose dieet. Mijn eerste aanpassingen: Hooguit 1 kopje koffie per dag, geen gewone melk maar rijstmelk, speltbrood i.p.v. gewoon brood, ander broodbeleg en geen varkensvlees (heel soms rundvlees).

In het begin is het lastig, omdat je veel meer na moet denken bij wat je eet, maar het went, helemaal als je merkt dat het ook helpt. Ik volg het niet 100% maar zelfs dan voel je al het verschil! Daarbij kreeg ik Chinese kruiden om de stoelgang weer op gang te krijgen.

Aangezien ik steeds meer bijwerkingen kreeg van de Orgametril, heb ik met Stephanie overlegd hiermee te stoppen. De eerste 3 dagen na het stoppen waren vreselijk, ik had nog nooit zoveel pijn gehad. Midden in de nacht werd ik wakker en ging in bad zitten om de pijn te laten zakken. Na een telefoontje met Stephanie, heb ik besloten toch door te zetten. De dagen erna werd de pijn wel minder en na 2 weken het bloeden ook (dit ging over in druppelen). Daarna begon ik mij steeds fitter te voelen, ook de bijwerkingen van de Orgametril verdwenen steeds meer. 4 Maanden verloor ik dagelijks nog wel wat bloed, het druppelde een beetje door. Ook ben ik tijdens dit hele proces veel blijven sporten (hardlopen), dat verlichtte de pijn enorm. Naast de acupuntuursessies bij Stephanie, slikte ik ook kruiden voor de pijn en het bloeden.  Ik heb mij al jaren niet meer zo goed gevoeld en kan het dan ook iedereen aanraden. Ik ben dan ook heel erg blij dat ik heb doorgezet met de behandeling en geen hormonen meer slik.

Enkele dagen per maand steken de buikklachten nog wel de kop op, maar dat is goed vol te houden. Ook eet ik nog grotendeels volgens het endometriose-dieet, ik voel eindelijk weer fit!

Sandra Wassink, 35 jaar

juni 2011


Endometriose

Hoe kijkt u op de behandelingen terug?

Cijfer: 10!

Wat zou u anderen met dezelfde klachten door endometriose als u aanraden?

Ga zo snel mogelijk alternatieve geneeswijzen proberen .de kruiden en acupunctuur helpen echt.

Bianca van Kasteren, februari 2011


Endometriose en mijn zoektocht naar pijnbestrijding

Op 4 juli 2006 was het dan zover. Na jarenlang van het kastje naar de muur te zijn gestuurd werden eindelijk mijn baarmoeder en mijn blaas van elkaar gehaald, want zo luidde de diagnose twee jaar eerder: endometriose.
Het zijn afschuwelijke jaren geweest waarbij pijn, verdriet, frustratie, onmacht en wanhoop een grote rol speelden in mijn nog jonge leven.
Ik begreep niet waar dit vandaan kwam. Een gezonde vrouw als ik altijd was, energiek, vol werklust en midden in het leven met nog heel veel plannen voor de toekomst. Hoe kon dit mij overkomen?
Achteraf gezien is het al op mijn 15e begonnen, maar na het starten met anticonceptie werden de klachten veel minder en kon ik goed functioneren. Wel had ik al regelmatig last van ontstekingspijn in mijn buik, maar dat werd door de internist bestempeld als een spastische dikke darm. Van de huisarts kreeg ik steeds ontstekingremmers.
Tot aan de buikoperatie heb ik vreselijk afgezien. Soms viel ik in de badkamer flauw, mijn toenmalige partner moest me soms naar boven dragen, uit bed tillen en soms zelfs een zetpil zetten tegen de pijn. De aandoening heeft mij fysiek en mentaal helemaal uitgeput en ik kreeg uiteindelijk een burn-out. Niet alleen mijn gezondheid was instabiel, ook mijn huwelijk stond onder spanning. Het heeft uiteindelijk tot een echtscheiding geleid, waar ik met veel verdriet op terugkijk. Wel heeft mijn ex-man mij nog begeleid naar het ziekenhuis en mij mentaal ondersteund voor de zware ingreep, dat was wel heel bijzonder.
Ik ben er uiteindelijk goed van hersteld en heb na een heftige periode mijn leven toch weer kunnen oppakken.
Helaas is endometriose een chronische aandoening en bij mij is het in lichte mate weer teruggekomen. Ik heb hiervoor (buiten de steun van mijn lieve man) professionele steun gevonden bij Stephanie van Hulst, kruidengeneeskundige te Nijmegen. Zij heeft d.m.v. accupunctuur en het voorschrijven van de juiste kruiden mijn dagelijks functioneren enorm verlicht. Zij beslist op grond van een aantal gesprekken, waarbij zij alle klachten aanhoort en noteert, welke kruidencombinatie het beste werkt. Bij mij helpen de kruiden bijvoorbeeld ook tegen de blaasklachten (door mijn littekenweefsel) en ook tegen de algemene symptomen vlak voor de menstruatie. Tijdens de menstruatie gebruikte ik ook speciale kruiden, maar die hoef ik momenteel niet meer te nemen, de overige kruiden doen hun werk uitstekend.
Na een aantal persoonlijke afspraken, heb ik met Stephanie nog af en toe een telefonisch consult.  Zij is niet alleen degene die mijn fysieke pijn verlicht.  Ook mentaal ondersteunt zij bij het gehele veranderingsproces van het “leven zonder pijn”, want ook daar had ik me flink op verkeken. Ik raakte door mijn overdaad aan energie weer even uit balans; je moet eigenlijk geleidelijk aan alles weer opbouwen. Ook daarin krijg je van haar goed advies en heb ik eindelijk iemand gevonden die begrijpt hoe het is om met endometriose te leven.
Ik heb mijn verhaal geschreven voor alle vrouwen, die op dit moment geen uitweg meer zien en dezelfde frustratie en wanhoop voelen als ik destijds. Ik zou willen zeggen, kijk eens op de site van Stephanie: www. praktijkvanhulst.nl. Er staat bijvoorbeeld ook een dieet vermeld, dat ook al veel verschil maakt in de pijnklachten. Niet onbelangrijk te weten is misschien, dat de consulten bij Stephanie vergoed worden door de verzekeraar (de vergoeding hangt af van hoe je verzekerd bent).
Ik hoop zo, dat er voor jullie uiteindelijk ook verlichting komt en wens jullie veel sterkte met alles.
Ingrid, 32 jaar.

oktober 2010

NAWOORD:  Ingrid heeft 6 behandelingen gehad, deels via telefonisch consult door de grote afstand.


‘Baadt het niet dan schaadt het niet.’

Geloof in de kracht van je eigen lichaam!

In november 2008 moest ik geopereerd worden aan een grote cyste in mijn buik, die vast zat aan mijn linker eierstok. Het scenario van dit verhaal komt jullie waarschijnlijk bekend voor. De operatie duurde langer dan gepland en de gynaecoloog kwam de volgende dag langs met het nieuws dat de operatie goed was verlopen, maar met de diagnose endometriose. Op dat moment stortte mijn wereld in. Ik was op dat moment 21 jaar en had geen kinderwensen.

Ik herstelde lichamelijk en geestelijk goed, het ging gestaag.

De maanden december, januari en februari gingen voorbij. Ik was in die tijd natuurlijk al volledig hersteld van de operatie. Maar dat wilde niet zeggen dat ik toen geen last meer had van mijn buik. Integendeel. Ik had meer last van mijn buik dan voor de operatie. In die periode ik vooral ook last van constante diaree. Dit kwam naar mijn idee omdat er door de gynaecoloog in het ziekenhuis werd gezegd dat mijn baarmoeder en darm aan elkaar vast gekleefd waren. Dit kon tijdens de operatie niet van elkaar af gehaald worden omdat de risico’s daarvan te groot waren. Constante diaree is natuurlijk erg lastig. Mijn bewegingsvrijheid was daardoor beperkt. Ik moest constant een wc in de buurt hebben anders werd ik gek. Ik wilde daar helemaal niet 24 uur per dag mee bezig zijn. Ik wilde niet dat endometriose mijn leven zo ging bepalen.

Daarom ging ik surfen op het internet naar alternatieve geneeswijzen en behandelingen. Ik  had het vertrouwen dat deze geneeswijzen mij ook zouden kunnen helpen.
Ik kwam toen bij Stephanie van Hulst uit. Ik heb haar in maart 2009 benaderd. Sindsdien ben ik bij haar onder behandeling.
We zijn samen erg zoekende geweest naar de juiste Chinese kruiden. Ik heb verschillende kruiden geprobeerd. Maar toen we ze hadden werkte het fantastisch! Verder behandelt Stephanie mij ook met acupunctuur. Dat werkt ook verbazingwekkend goed. Als ik weer bij haar wegga, voelt mijn lichaam weer als herboren en vol energie!
Verder is Stephanie mijn hulp en toeverlaat als het gaat om de behandeling in de reguliere geneeskunde. Ze weet veel over de medicijnen die er zijn tegen endometriose en kent goede specialisten.  Dankzij haar heb ik op een gegeven moment ook een second opinion over mijn behandelwijze aangevraagd in een ander ziekenhuis.
De prikpil die ik toen gebruikte maakte mij van binnen erg nerveus en gestrest. Uit die second opinion bleek ook dat de prikpil voor een jonge vrouw niet echt een geschikte keuze was. Ik ben toen overgeschakeld op de neusspray Synarel. In die tussentijd bleef ik contact houden met Stephanie.
Ik vertelde haar over de vorderingen die ik maakte en hoe mijn lichaam reageerde op het gebruik van de Chinese kruiden in combinatie met mijn reguliere medicijnen.

Het is fijn dat Stephanie tijd en aandacht door je heeft. Stephanie vraagt veel en daardoor krijgt ze een totaal plaatje van mij als persoon. Ze geeft mij adviezen om een goed en gezond leven te leiden. In het ziekenhuis is dat vaak niet zo. Er wordt maar met een half oor naar je geluisterd en er wordt aan symptoombestrijding gedaan: ze schrijven je een medicijn en je kunt weer gaan.

In het begin van de behandeling had Stephanie mij al attent gemaakt op het endometriose dieet dat op haar website te vinden is. Elke keer als ik bij haar kwam, vertelde ze mij daarover. Ik vond het dieet erg streng. Op een gegeven moment vroeg Stephanie mij of ik voor haar een week lang wilde opschrijven wat ik at. Dat ben ik toen gaan doen. Ik schrok van mijzelf. Ik at niet echt veelzijdig en at vooral veel brood en zuivel. Ik ben nog steeds dol op een ontbijt met melk en cruesli en een boterham met kaas en ’s avonds een glas wijn met een toastje met brie. Stephanie stelde voor om minder zuivel te gaan eten en brood te eten waar geen tarwe in zit. Ik eet voortaan mais brood en probeer zuivel zo veel mogelijk te vermijden. Na een tijdje dit dieet volgehouden te hebben, merkte ik zeker een verbetering. Ik voelde mijzelf veel beter, had nog minder klachten, voelde mij fitter en viel zelfs wat kilo’s af. Verder ben ik ook fanantiek gaan hardlopen. Ik merk ook dat ik mij daardoor beter voel. Volgens Stephanie moet ik een manier vinden waarmee ik de spanning die ik in mijn lijf heb opgestapeld van die dag kwijt zien te raken. Als ik niet sport merk ik dat stress en zorgen snel op mijn onderbuik slaan. Het is toch een gevoelige plek geworden.

Op dit moment gebruik ik geen Chinese kruiden meer, dit omdat ik geen klachten meer heb. Dit doe ik alleen nog maar in ‘nood’ situaties. Situaties waarin ik mijzelf als stressvol ervaar of als ik mij niet helemaal lekker voel. Als ik de kruiden dan inneem voordat zo’n situatie zich voordoet heb ik nergens last van.
Op dit moment ben ik nog steeds in behandeling bij Stephanie. We proberen nu de Synarel af te bouwen. Als ik daar volledig mee ben gestopt helpt zij mij verder in de eventuele pijnbestrijding. En om de menstruatie cyclus weer op een natuurlijke wijze te laten verlopen. Ik heb er alle vertouwen in dat dat gaat lukken!

De Chinese kruiden moet ik geheel zelf betalen. Maar goed, een goede gezondheid is onbetaalbaar!

Iteke, 23 jaar

september 2010


Endometriose

Ik ben blij dat ik op het internet informatie tegen kwam van de praktijk van Hulst. Zou niet weten hoe het nu anders met mij zou zijn. Ik zag door de pijn en de vermoeidheid op tegen de dag. Ik was aan het overleven. En nu zie ik de dag met een lach tegemoet en ben aan het leven.
Ik vind het dan ook schrijnend dat er bijna of hellemaal geen samenwerking is. En heb zelfs geconstateerd dat er tegen werking is.
Volgens mij is ieder toch aan zijn opleiding of studie begonnen met als doel mensen te helpen en beter te maken. Dit kan alleen door samen werking en communicatie. Samen kunnen we meer bereiken dan alleen.
Verlies je doel niet uit ogen, zet dat iedere dag boven aan je lijst.

Mandy, 42 jaar

maart 2010


Endometriose

Al na de eerste behandeling ging het al beter met me. Ik was minder moe en voelde me beter in mijn vel. Ook de pijn en de opvliegers name af. Wat voor mijzelf het fijnste resultaat was, was het feit dat ik me in mijn hoofd een stuk rustig voelde, niet meer zo gejaagd. Ik zit nu beter in mijn vel en voel me sinds lange tijd weer mezelf. Ook mensen in mijn omgeving zagen dat ik weer de oude was.

Na een controle echo in het ziekenhuis bleek dat mijn cyste voor de helft was geslonken. Ik ben van mening dat dit snelle resultaat mede komt door de behandeling bij va Hulst. Ik heb nu maar twee Lucrin injecties gehad daar waar de verwachting 3 tot 4 injecties was.

De kennis van de westerse medicatie/kijk vond ik erg fijn. Zo hoefde ik niet uit leggen wat de medicatie met me doet. Stephanie wist dit zelf precies te benoemen. Ik vond dit zeer prettig.

Stephanie jammer dat we zo snel afscheid hebben moeten nemen. Ik voelde me erg op mijn gemak bij jou. Aan de andere kant is het natuurlijk wel geweldig, want nu kan het IVF traject gaan beginnen.
Ik kom na deze trajecten zeker bij je terug! Tot ziens
Amber

maart 2010

NAWOORD:Amber is 3x geweest voor behandelingen van bijwerkingen van Lucrin. Zij gebruikte Lucrin als aanloop naar de IVF-procedure.


Ha Stephanie,

Vandaag is er een echo gemaakt van de cystes.
Ik heb goed nieuws, het zijn er nog maar twee ipv drie en de grootste die toch echt 10 cm was is nu nog maar 5 en dat net na een menstruatie. De kleinste is iets van 4 cm.
Kortom dit gaat zeker de goede kant uit. Gelukkig maar want het dieet begint nu toch wel vervelend te worden.
Maar ik zie je vrijdag, graag tot dan, Jeannette

februari 2010.

NAWOORD: Jeannette is zeer gemotiveerd en wil er alles aan doen om de cystes te laten verdwijnen zonder operatie.  Ze volgt het endometriose-dieet zeer strikt en neemt de kruiden trouw in.  Jeannette heeft tot nog toe 5 behandelingen gehad en is nog steeds onder behandeling om de cystes verder te laten krimpen.  Ze is op dit moment ongeveer een half jaar in behandeling.


In de zomer van 2009 kreeg ik allerlei klachten als gevolg van een disbalans in mijn hormonen.

Nachtzweten, emotionele buien, weinig energie, pijn in mijn onderbuik die per maand erger leek te worden en een uitgeblust gevoel.
Toen ook mijn lever heel veel pijn begon te doen en ik keelpijn kreeg tijdens de dagen rond de eisprong wist ik zeker dat het allemaal met mijn hormonen te maken moest hebben.
Na veel behandelingen en adviezen die geen verbetering brachten, ben ik eind november op een regenachtige dag van Lelystad naar nijmegen gereden. Bij Stephanie was het sowieso al fijn te horen dat mijn klachten haar niet onbekend in de oren klonken. Voor het eerst had ik het gevoel dat iemand echt naar mij luisterde. Ik kreeg 2 soorten kruiden en na een week begon de buikpijn al minder erg te worden en nog beter ik had weer energie als ik ’s morgens uit bed stapte. Onvoorstelbaar! De emotionele angsten en buien werden ook meteen een stuk minder en de pijn in de lever verdween als sneeuw voor de zon.
Nu 3 maanden later is de buikpijn rond de menstruatie bijna helemaal weg en het abnormale bloedverlies ook. Tijdens mijn eisprong heb ik nog wel buikpijn maar deze is te verdragen en het is niet meer zo dat ik die dagen pijnstillers moet slikken om de dag door te komen. Het meest prettig vind ik dat mijn klachten nu niet meer mijn leven bepalen!!
De rit naar Nijmegen is zeker de moeite waard. Ik had als laatste alternatief nog om een hormoonbehandeling te ondergaan, maar ik ben blij dat ik het nu met de chineze kruiden af kan.
Als laatste tip zou ik willen meegeven, let bij endometriose echt op met melk en koffie! Tenminste dat heb ik de afgelopen 3 maanden gemerkt.

Groeten Natasja Bijl ( Lelystad)


“De behandelingen van Stefanie bevallen mij prima.

Ben hier gekomen omdat ik zocht naar alternatieve behandeling van endometriose. Via internet gevonden.  Heel fijn is dat er word gekeken naar het hele lichaam, wezen en zijn. Dus niet alleen naar de ziekte  endometriose.  De combinatie van hormonen, via de gyneacoloog, en kruiden/acupunctuur van Stefanie bevalt zeer goed.  Als kruiden op zijn, merk ik echt wat ze doen, en mis ze dan ook.  Nu ik hormonen met kruiden combineer voel ik me goed.  De behandelingen van Stefanievoelen vertrouwd en warm. Het is voor mij 1,5 uur rijden om er te komen, maar ’t voelt goed.  Helaas vergoedt de verzekeraar de kruiden niet.  Dat zouden ze eens moeten veranderen.  Jammer dat de medische wetenschap niks of nauwelijks iets van kruiden en alternatieve dingen wil weten.  Zelfs bij de endometriosestichting wordt het snel afgewimpeld. Wat Stefanie voor mij doet, in combinatie met de hormonen voelt voor mij als gouden combinatie.”

Carolien Vogelzangs

november 2009


” Voor elke klacht is een ingang, belangrijkste wat wil je zelf!

Maart 2008 kreeg ik last van veel en “riekende” afscheiding. Voor de huisarts weinig reden voor onrust, een antibioticakuur, nog een, partner mee behandelen; mijn klachten bleven. Daar zou ik dan mee moeten leven. In september kreeg ik daarnaast zulke menstruatiepijnen dat ik niet zonder de pijnstilling kon en 5 dagen “gevloerd” was. Wat was ik blij dat mijn menstruatie in het weekend doorzette en niemand hoefte te merken dat ik niet kon lopen van de pijn, de toiletgang voor ontlasting ondraagelijk was en ik uitgeblust op bank of bed verbleef onder een deken tegen de koude rillingen. Gelukkig was het een deken met bloemen, fijn dat de bloemen me nog wat konden opvrolijken. Achteraf kijkend had ik al vanaf mijn 16e zeer pijnlijke menstruaties,
maar ach voor pijn bestaat geen geheugen. Dus een maand verder kon ik de 5 dagen pijn wel weer aan. “niet klagen maar dragen”. Tot ik in december in plaats van 5 dagen, 3 weken van de maand pijn had. Al mijn energie ging op aan pijnklachten en zorgen dat ik door bleef draaien.Tot januari 2009 ik dacht en nu ik, wat wil ik? Verdere onderzoeken in het ziekenhuis zorgden voor de diagnose endometriose, doorverwijzing
naar het academisch ziekenhuis en op advies van de specialist maar wat meer pijnstilling nemen. Wat wilde ik nu ontvangen? Ik wilde gebruik maken van de oosterse geneeskunde passend bij mijn manier van leven; waarop mijn zus kwam met het adres van Stephanie. Bij de eerste afspraak sloot haar holistische kijk aan bij mijn klachten en bracht verheldering. Zij was direct duidelijk dat ze geen “wonderen” kan verrichten wel mensen succesvol behandelt voor klachten passend bij endometriose. Ik kreeg kruiden toegestuurd, eerste gedachte: “maar afwachten en zien of het wat doet”. Mijn geduld werd niet lang op de proef gesteld, al snel werden mijn menstruatieklachten beter, of beter gezegd minder pijnlijk en had ik nog twee weken van de maand pijn.
Progressie zette zich door waarbij Stephanie holistisch bleef kijken, behandelde met “naalden”, massage, oefeningen en mij informatie en psychoeducatie gaf. Wat werd ik enthousiast en door alles te kunnen ontvangen in staat mijn energieniveau te vergroten waardoor ook in staat was moeilijke beslissingen te nemen en knopen door te hakken. Ik
had en heb er de energie voor! Dichter bij mezelf dan ooit waarbij ik heb besloten niet verder te gaan met kijkoperaties en, of hormoonbehandelingen. Dat was al snel gedurende de behandeling bij Stephanie duidelijk doordat mijn klachten steeds minder werden.Ik heb mede door de behandeling van Stephanie gevonden wat voor mij de
ingang is en ben bijna pijnvrij en af van mijn klacht van afscheiding waar ik maar mee moest leren leven. Nu meer dan een jaar verder kan ik zeggen dat TCG en de behandeling bij Stephanie mogelijk langer hebben geduurd dan een kijkoperatie ed, wel zeer effectief. Niet allen een symptoom wordt aangepakt, de oorzaak wordt behandeld en daarmee in staat om symptomen te voorkomen. Nu: een leven, misschien tegen de
“westerse gehaaste stroom” in, dankbaar dat TCG op mijn pad is gekomen!”

Petra

Nawoord: Petra heeft in totaal 5 behandelingen gehad van januari 2009 tot en met mei 2009 en is ondanks de afstand trouw gekomen naar mijn praktijk in Nijmegen.


Ik probeerde al een tijd om zwanger te worden zonder resultaat. Uiteindelijk zijn we bij de gynaecoloog terecht gekomen. Ik begon Clomid te slikken om de eisprong te stimuleren, maar daar kreeg ik steeds meer klachten van. Omdat die erg overeenkwamen met de symptomen van endometriose, en omdat ik intuïtief voelde dat mijn lichaam eigenlijk niet klaar was voor een zwangerschap, besloot ik te stoppen met de medicijnen en eerst op een andere manier aan mijn energie te gaan werken.

Via internet ben ik bij de praktijk van Stephanie terecht gekomen. Het consult was heel prettig. Ze vertelt veel en schrijft het intussen voor je op zodat je het nog eens na kunt lezen. De kruiden die ik van haar kreeg hadden direct effect. Ik voelde op de eerste dag meteen dat ik meer energie had! De kruiden die ik speciaal tijdens de menstruatie gebruikte zorgden ervoor dat die helder rood was in plaats van donker met veel stolsels. Dat verliep veel prettiger.

Drie maanden later was het al zover: ik was zwanger! Helemaal spontaan en natuurlijk. Kennelijk kon mijn lichaam het nu wel aan. Ik ga ervan uit dat dat zonder die Chinese kruiden niet was gelukt.

Marion

Nawoord: Marion is2 x behandeld voor endometriose in het voorjaar van 2009. Van te voren is duidelijk afgestemd dat ik haar voor endometriose behandel en NIET voor haar onvervulde zwangerschapswens.  Het is een prettige “bijkomstigheid” dat ze toch zwanger is geraakt.


Jarenlang had ik last van menstruatiepijnen maar ze waren nog redelijk op te vangen met goede pijnstillers, tot in 2006 de pijnen zo erg waren dat ik bij mijn menstruaties 2 weken lang pijn had, ’s nachts kon ik niet slapen van de pijn, ik kon niet eens meer normaal lopen en het enige dat ’s nachts een beetje hielp was in een warm bad liggen om de pijn te verzachten, zo heb ik maandenlang gelopen, zowel huisarts als gynaecoloog in het ziekenhuis zeiden dat ik vaker pijnstillers moest nemen, en dat het erbij hoorde!

Tot ik op een zaterdag in december 2006 echt niks meer kon van de pijn en we naar de ehbo zijn gereden, daar werd eigenlijk direct vastgesteld dat ik endometriose had! Na een heleboel onderzoeken, scans etc. werd ik in april 2007 geopereerd. Het bleek zeer ernstige vormen aangenomen te hebben in mijn lichaam en ze hebben niet alles weg kunnen halen omdat ze bang waren dat er anders teveel beschadigd zou raken (o.a. mijn darmen). Na de operatie gingen mijn menstruaties gepaard met veel minder pijn en kon ik het onder controle houden, tot het na een half jaar weer begon. Enige optie was hormonen slikken maar omdat er nog een kinderwens was, was dat eigenlijk geen optie, maar om de wachttijd tot we konden beginnen met ivf te overbruggen toch maar gedaan zodat ik geen pijn had.

In 2008 hebben we ivf pogingen ondergaan, helaas zonder resultaat, en een lichaam vol hormonen en zonder energie. Na de ivf pogingen moest ik weer aan de orgametril omdat mijn cystes weer gegroeid waren en dat de enige manier was om rust in mijn lichaam te krijgen. Ik voelde me inmiddels totaal mezelf niet meer, had totaal geen energie meer en vloog om het minste of geringste uit mijn slof, terwijl ik zo helemaal niet ben.
In de medische wereld konden ze niets voor me betekenen op het gebied van deze klachten, ze zeiden doodleuk weer dat het het gevolg was van de hormonen maar dat ik geen keus had.
Toen ben ik naar alternatieven gaan zoeken en kwam bij Stephanie uit.

Zij was de eerste in al die jaren die oprecht luisterde naar mijn klachten en die ze ook serieus nam. Samen keken we welke combinatie van kruiden het beste bij mij werkte en tussendoor kreeg ik acupunctuur waardoor ik direct wat verlichting kreeg. Na een aantal keren kwamen we bij een juiste combinatie van kruiden uit die heel goed bij mij werkte. Ik had heel snel mijn energie en mijn vrolijkheid weer terug, en voelde me steeds meer mezelf worden.
Nu slik ik nog steeds orgametril, maar de helft van de voorgeschreven dosis, en daar voel ik me nu goed bij en ik heb de kruiden op dit moment niet nodig, het heeft me gewoon heel goed geholpen en ik weet als het weer terugkomt dat ik altijd bij Stephanie terecht kan.
Ik vind het heel erg jammer dat de hulp in de vorm van chinese kruiden zo onbekend is in Nederland, het kan zo veel verlichting brengen!

Groeten,
Corine

Nawoord: Corine is van september 2008 tot maart 2009 in behandeling geweest. Ondanks de afstand kwam ze trouw naar mijn praktijk.  In totaal heb ik haar 6 keer behandeld.  Ook de bloedingen door Orgametrilgebruik zijn gestopt.


Al 4 jaar heb ik last van extreme buikpijn. Een pakje pijnstillers per maand moet dan de pijn tegen gaan of stillen. Ik heb heel vaak onderzoeken van top tot teen, inwendig en uitwendig in het ziekenhuis gehad. Mijn huisarts heeft mij vaak onderzocht en elke keer hoorde ik dat ik een darmprobleem had en laxeermiddelen moest innemen. Zelfs de dubbele doses dan op de verpakking stond. Dit deed ik trouw. De buikpijn bleef. De buikpijn werd zo heftig dat ik de pijn niet meer aan kon. Pijnstillers hielpen niet meer, in bad etc. hielp niet. Ik wist mij geen raad meer met deze pijn. Eén dag in de maand was de pijn niet meer vol te houden en daarnaast had ik nog 2 weken buikpijn. Bij die extreme buikpijnuiteindelijk weer richting weekendarts gegaan. Deze weekendarts

gaf aan dat ik mij eens moest laten onderzoeken op endometriose. Maandags ter controle toch weer naar mijn eigen huisarts gegaan en die wuifde endometriose weg. Maar ik bleef volhouden dat ik weer onderzocht wilde worden. Dus ik opnieuw
naar het ziekenhuis. Ik was net een maand daarvoor inwendig en uitwendig onderzocht. En ja hoor, tijdens dit onderzoek werd mijn vermoeden bevestigd. Waarschijnlijk toch endometriose! Mijn moeder heeft heel internet afgezocht naar informatie over endometriose. Ze kwam bij Stephanie van Hulst uit. De volgende dag belde ik Stephanie en ik kon gelukkig al snel bij haar terecht voor een behandeling. Na deze behandeling kreeg kruiden opgestuurd en ik heb ze meteen ingenomen. Binnen een maand merkte ik al een groot verschil. Ik was niet meer emotioneel en op oorlogspad met mijn vriend (mijn vriend dolgelukkig), ik had geen last van migraine (heb ik al sinds mijn 11de last van), in plaats van 2 weken buikpijn had ik nu 1 dag buikpijn. Wat een vooruitgang.
Nu ben ik bezig met de derde maand met het innemen van de kruiden en ik ben zo gelukkig. Van een pakje pijnstillers en migrainetabletten per maand, ben ik naar 2 pijnstillers per maand gegaan. En deze 2 pijnstillers neem ik eigenlijk in voor de zekerheid. Ik was eerder zo bang om ongesteld te worden, nu merk ik het haast niet meer. En mijn migraine? Daar heb ik geen last meer van. Wat een verschil.
En wat ook een verschil is, is dat ik altijd een avondmens ben geweest. Na 12 uur naar bed was heel gewoon voor mij. Nu slaap ik al heerlijk voor 12 uur. Ook dat is veranderd. Ik voel mij dus ook fitter en ben vrolijker! Stephanie bedankt, door jou voel ik mij een heel ander mens en kan ik mijn menstruatie elke maand weer aan!

Monique, Enschede.

september 2008


Het is 14 februari als ik voor de eerste keer bij Stephanie in de praktijk kom.

Ik heb op 30 januari na een kijkoperatie te horen gekregen dat ik endometriose heb…een cyste van 5 cm op mijn linkereiertsok en de bekkenwand en darmen zitten aan de linkerkant zo verkleefd dat arts de eierstok niet kon zien en dus de cyste nu niet kon verwijderen, middels de kijkoperatie….

De klachten die ik heb; enorm veel menstruatiepijnen; pijn in mijn linkerbil, een continue pijn in mijn gehele buik, krampen in mijn buik, niet recht kunnen lopen van de pijn, kortom een dag of 5 op de bank of in bed om het enigzins dragelijk te maken…maar pijnstillers werkten niet of nauwelijks, dus het huilen stond me vaak nader dan het lachen.

Toen ik op internet zag dat er mogelijk iets op een natuurlijke manier aan te doen was, sprak me dat meer aan dan meteen een ingrijpende operatie ondergaan.

Nu, 2 maanden later kan ik zeggen dat dat een goede keus is geweest tot nu toe. Inmiddels ben ik 3 menstruaties verder en de pijn is niet meer te vergelijken met voorheen. Ik kan nu ‘normaal’ functioneren, ik hoef geen 5 dagen meer in bed te gaan liggen en de pijn…die is er bijna niet meer.

Tuurlijk ben ik nog niet geheel klachtenvrij en is de endometriose nog niet weg, maar de pijn…die was ondraaglijk, dus dat was mijn eerste doel en dat is zeer zeker berijkt.

Stephanie BEDANKT.

Anoniempje

April 2008

Consult aanvragen

^ Naar boven