Menu

Ervaringen endometriose-dieet

Voedingsadvies endometriose-dieet

‘Bedankt voor de fijne consulten in het afgelopen jaar. Ik heb er veel  aan gehad! En ook echt aan je boek. Mocht ik weer voor een langere  periode klachten gaan ervaren en ik heb vragen dan zal ik zeker weer contact met je opnemen. Maar ik hoop dat dat niet nodig is natuurlijk.”

Christel, december 2023Endometriose-dieet voedingsadvies

‘Ik kijk terug op een fijn gesprek met veel begrip en handvatten om mee aan de slag te kunnen, dank hiervoor!’

Kirsten, september 2023


Voedingsadvies endometriose-dieet

Nou het is een wereld van verschil.

Ik heb een ongesteldheid gehad dat ik 0 pijn heb gehad. De december maand niet zo goed opgelet en dat merk je ook meteen. Het zit nog niet helemaal in mijn systeem de voeding maar gaat de goede kant op. Ik merk iig wat het kan doen.

En ik zeg het tegen elke vrouw als het ter sprake komt dat het wel kan, menstruatie zonder pijn!

Miranda Wijnen, januari 2023


Ervaring Endometriose-dieet (zie ook mijn boek:endometriose en menstruatieklachten te lijf)

Wat mijn menstruatie betreft: zoals ik al eerder vertelde zijn de enorme verschrikkelijke buikpijnen er niet meer. Ik ervaar echt wat voedsel voor een impact heeft op mijn lijf. Ik gebruik nog wel steeds pijnstilling aan het begin van de menstruatieperiode, om de krampen op te vangen van het ‘loskomen’. Het verschilt per maand hoeveel last ik ervan heb, ik kan ook wel de relatie leggen met hoe ik heb gegeten en hoeveel stress ik heb gehad. Maar ik heb ook een periode heel weinig gegeten (en ook minder gedronken), door drukte en omdat ik me niet zo lekker voelde, en toen was er nauwelijks een menstruatie en ook bijna geen pijn.

Ik volg nog steeds jouw adviezen en de voedingstips hangen op de koelkast 😊.

Bianca, maart 2020


Ervaring endometriose-dieet

Het eten is ook wel goed te doen. Maar het helpt super ben een ander mens had altijd heel erge rugpijn en zere benen maar nu met dit dieet bijna niet meer ik heb al vanaf september geen paracetamol meer geslikt …en dat is echt bizar want ik slik al bijna 20 jaar iedere dag bijna een strip en nu dus gewoon niet meer ik weet niet wat me overkomt had het jaren eerder moeten weten maarja ik werd nooit echt serieus genomen bij de huisarts die zei op een gegeven moment dat het tussen mijn oren zat dus dat ga je dan vanzelf geloven..totdat ik een poos geleden weer eens bij een gyneacoloog kwam die me dus eindelijk vertelde dat ik me dus van die endometriose zo ellendig voelde en die schreef dit voor en ik dacht baat het niet dan schaad het niet en ik ben superblij dat ik het gedaan heb…dankjewel.

Gr Marianne Breure, november 2020


Ervaring endometriose-dieet

Hallo Stephanie,

Ik wil even laten weten dat ik echt onwijs gelukkig ben met je kookboek. Het maakt het zoveel makkelijker om dit dieet vol te houden, omdat ik niet zelf hoef te bedenken en knutselen maar de recepten gewoon kant-en-klaar zijn aangeleverd. Ik hoop dat het vrouwen net dat duwtje gaat geven, want het heeft mij onwijs veel opgeleverd.

Ik volg dit dieet nu 2 maanden en ik hou me er wel behoorlijk strak aan. Mijn eerste eisprong en menstruatie had ik al aanzienlijk minder klachten, dus dat motiveerde enorm. Maar ik ben dolgelukkig dat ik je kan melden dat ik de eisprong en menstruatie daarna amper last heb gehad!

Ik heb endometriosehaarden in mijn darmen dus dat gaf heel veel pijn bij toiletbezoek. Zo erg dat ik gewoon niet meer durfde te gaan. En dit zowel rond mijn eisprong als tijdens mijn menstruatie, dus gemiddeld zo’n 7 dagen per maand. Dus ik ben enorm dankbaar dat het ernaar uitziet dat ik mijn leven weer een beetje terugkrijg.

Dus nogmaals; ik ben groot fan van je boek en kan het echt van harte aanbevelen aan elke vrouw die deze klachten heeft.

Marjolijn Paulusma

Januari 2023


Voedingsadvies endometriose

Met het dieet ben ik erg blij. Ik ben met veel enthousiasme met de voeding bezig. Recepten zoeken en lekkere dingen klaar maken. Ik verbaas mezelf, ik had namelijk nooit zoveel lol in koken, maar nu wel. Ik heb je granola al gemaakt en je dadelballetjes met cacao (zelf nog cocos toegevoegd) en een aantal gerechten en tapenades. Echt heel fijn!

De menstruatie ging erg goed, de dagen van te voren was ik wat moe, maar niet zo erg als het wel eens was. Zweten is minder. Ook de pijn viel erg mee en heb ook geen pijnstilling hoeven nemen. Ik ben wel nog snel moe gedurende de hele cyclus. En nijg dan naar zoet.

Barbara, maart 2021


Voedingsadvies endometriose

Bedankt voor het fijne consult! Echt fijn om ondersteuning hierin te ontvangen. Het voelt altijd een beetje alleen, dat gezoek en aanrommelen, dus helemaal top!

Anoniem, oktober 2021


Voedingsadvies endometriose

Maar het ging toen over endometriose (waarvan ik nog steeds betwijfel of ik dat nou heb). Je dieet en adviezen heb ik toch maar gevolgd en heeft me goed gedaan en ik ben inmiddels 24 weken zwanger! Dus het gaat goed met me/ons .

Nadja, maart 2021


Voedingsadvies endometriose

‘Ik ben echt super blij met ons gesprek vooraf en al je tips. Het helpt me beter herstellen. In het zhuis is er weinig wat ik kan eten dus het thuisfront zorgt voor heerlijke soepen en smoothies uit je boek.’

Eline Elbers, @elberseline

Juni 2020


 

Voedingsadvies endometriose

Hallo Stephanie

Het gaat best goed. Als ik goed op mijn voeding let lees niet teveel suiker eet en groenten en fruit eet, mag ik niet klagen. Ik eet nu in de ochtend speltdesembrood van de eko en ,s middags stevig spelt van de AH. Dat werkt op zich wel prima voor me.

Valerie, maart 2020

Nawoord: Valerie heeft een uitgebreide vorm van endometriose, een operatie gehad maar hield pijnklachten in haar buik. Haar endometriosespecialist is terughoudend om opnieuw te opereren en heeft haar doorverwezen naar mij. Haar klachten zijn met een aangepast voedingspatroon minimaal en al 1 jaar stabiel.


Online voedingsadvies endometriose

Beste Stephanie,

Heel erg bedankt voor de hulp en adviezen die je mij hebt gegeven tijdens ons online consult . Het boek lag al een tijdje op mij te wachten maar omdat ik niet goed wist waar ik moest beginnen heb ik een online consult aangevraagd. Je hebt echt de tijd genomen om naar mijn verhaal te luisteren en om alle klachten in kaart te brengen. Ik heb jouw adviezen opgevolgd en ben met het endometriose dieet aan de slag gegaan. Ik merkte direct verschil! Wat een verademing was dat! Ik houd me nog steeds aan het dieet en ben zo goed als klachtenvrij. Ik had de hoop op een buikpijn vrij leven enigszins opgegeven maar jouw hulp is het toch gelukt! Nogmaals heel erg bedankt voor alles! Groetjes, Kiki ten Broek, 29 november 2019


Voeding en endometriose-cyste

Ik heb tot vandaag gewacht omdat ik vandaag een controle bij de gynaecoloog had, altijd heel spannend voor mij, gelukkig is alles goed ik heb geen cyste meer in mijn linker eierstok…vol ongeloof en beduusd ben ik…ik vroeg weet u het zeker, kunnen we nog eens goed kijken…
maar nee het is echt zo! Verder was het wat gevoelig het was het staartje van mijn menstruatie dus heel normaal. Nou fantastisch vind je niet…!! Ik vind het zo onwerkelijk…..vreemd!!

Gaja, december 2012

NAWOORD: Gaja heeft een lange historie van endometriose met diverse operaties en verschillende (zware) hormoonmedicaties achter de rug. De combinatie van het doorslikken van de anticonceptiepil EN het volgen van het endometriosedieet heeft geresulteerd dat haar cyste van 3 cm volledig verdwenen is EN dat ze nauwelijks menstruatieklachten meer heeft.


Voedingstips na eerdere endometriose-operaties

Ik wil graag onze afspraak van vrijdag verzetten. Jouw tips helpen echt enorm en daar wil ik graag nog even verder mee experimenteren voordat ik jou weer spreek.

Linda Koops, augustus 2019

NAWOORD; Linda  had zelf al veel uitgezocht wat voeding met haar deed. Maar een aantal klachten bleven wat ze ook deed. Samen zijn we aan de slag gegaan. Enkele eenvoudige aanpassingen in haar eetpatroon  waren voldoende voor zo’n geweldig resultaat. Ik als behandelaar, ben zelf ook zo aangenaam verrast dat de oplossing soms zo dichtbij kan liggen en zo eenvoudig is. Het was fijn om met haar te werken.


Ervaring endometriosedieet

Afgelopen zomer was het erg uitproberen, vooral met geen ui en knoflook, aangezien het stiekem toch in veel gerechten zit. Paprika ging gelijk goed om het niet meer te nemen, en ben ik nu weer terug in mijn voeding aan het stoppen. Ik merk erg veel verschil zonder ui/knoflook, en een opgeblazen buik als destijds heb ik niet meer gehad (tevens na het uitsluiten van andere ingrediënten die we besproken hebben, zoals gist (zoveel mogelijk), cashewnoten, etc.)

Ik voel me een stuk beter en energieker.

Valerie, september 2019


Persoonlijk voedingsadvies

Na mijn bezoek aan jou, is er in ieder geval wel wat veranderd. Ik heb m’n voeding aangepast en dat helpt!! De tip dat klachten na 2 uur komen, helpt me ook om beter in beeld te krijgen wat ik wel en niet kan eten. Mijn klachten zijn verminderd en m’n stoelgang is beter.

Alleen tijdens bepaalde periodes gaat het niet goed, dit heeft denk ik met m’n cyclus te maken. Voorheen ging ik in deze periode juist niet naar het toilet en nu wel, dus dat is een positieve verandering.

Verder ben ik wel super blij met de voortgang die ik heb gemaakt en ga nog bewuster met voeding om.

Lisette, maart 2019


Endometriose en voeding

Ik had de ergste variant van endometriose en  de klachten zijn zo goed als weg in nog geen jaar met o.a. het dieet!!
Zelf de artsen in het Bronovo ziekenhuis stonden versteld!

Eva, maart 2019


Dag Stephanie,

Met mij gaat het de goede kant op.

Vorige maand controle gehad via een mri en de endometriose is minder geworden. Puur door me aan jou dieet te houden en met hulp van de osteopaat. Heb bij jou boek de hete kruiden eruit gelaten en de verkoelende recepten aangehouden, de rest veroorzaakt bij mij lever hitte.Moet vooral blijven letten op koe melk producten en zo min mogelijk suiker.

Ankie, december 2018


Verder ben ik positief over de kruiden en het dieet. Ik heb minder pijnklachten aan vooral mijn linkereierstok sinds ik ben gestart met de kruiden en het dieet. Ik ben hier vorige week vrijdag mee begonnen.

Kristel, januari 2019


Duidelijke uitleg waarom bepaald voedsel slecht of juist goed voor je is. Sinds ik dit dieet volg is mijn leven behoorlijk veranderd en alleen ten positieve. Ik heb weer energie en ben pijnvrij! Zo’n groot verschil kan het dieet zijn.

Estefania Zuidmeer, januari 2019


Beste Stephanie,

Op 25 november heb ik een consult gehad bij jou. Je vroeg mij mijn ervaringen te delen nav het consult.
Ik kwam met klachten waarvan ik dacht dat ze bij endometriose hoorde. Na het consult was het niet duidelijk of dit het wel was.
Je hebt mij een belangrijk inzicht gegeven: dat wat goed is voor een ander hoeft voor mij niet zo te zijn.
Mijn man heeft colitis ulcerosa. Hij volgt een streng dieet en ik ben met hem mee gaan eten. Door jou advies ben ik gaan inzien dat verschillende dingen voor ons goed zijn. Dank je wel.
Rondom de menstruatie heb ik mij de eerste maanden grotendeels aan de adviezen gehouden. Nu ben ik al weer iets losser. Tot nu toe heb ik geen hevige pijnen meer gehad. Dat is dus heel erg fijn. Op dit moment heb ik de afspraak om een spiraaltje te plaatsen dan ook afgezegd.
(Hierin speelt ook mee dat ik een tijd de pil heb geslikt).

Ik hoop door deze mail mogelijk andere vrouwen te helpen. Als je nog vragen hebt, stel ze gerust.
Succes met de praktijk.

Met vriendelijke groet,

Daphne
E-mail maart 2017


 

Hoi Stephanie,
Het gaat heel goed! Eigenlijk merk ik nog steeds vooruitgang! Dieet gaat goed! Heb afgelopen weekend voor het eerst flink (teveel in een keer!) gezondigd (ijs, alcohol, tarwe en kaas) en….God straft onmiddellijk….flinke buikpijn….Maandag weer heel snel terug naar het oude patroon! Gaat nu weer goed.
Gynaecoloog is zeer tevreden en ik ook. Bloedwaarden waren ook stukken beter zeker betreft ferritine en vit d.

Groetjes,

Irene, juni 2016.


 

Beste Stephanie,

Ik ben aan de slag gegaan met voedingsvoorschriften. Na 2 weken diaree (ff wennen blijkbaar) had ik een zo goed als pijnloze menstruatie. Ook de pijn aan de endometriose plek bij mijn keizersnedelitteken, die meestal daarna gaat opspelen was minder.
Ik had niet verwacht dat voeding zoveel invloed zou hebben. Ik wil onze afspraak voorlopig cancelen.
Ik ga hier mee aan de slag en kijk daarna of een afspraak nodig is.
Mirjam, e-mail  augustus 2015

Nawoord: tja, het dieet kan zo effectief zijn dat ik geen behandeling meer hoef te geven. Mirjam heeft zelfstandig gewerkt met het E-boek endometriosedieet.


 

Beste Stephanie,

In 2013 heb ik twee consults bij je gehad. Je hebt me toen geholpen met adviezen op het gebied van voeding. Bij deze adviezen heb ik nog dagelijks baat! . Ja ik ben trots en ook dankbaar dat ik bij je ben geweest! Jouw adviezen zijn echt een eyeopener voor mij geweest.

Hanneke, december 2015.


 

Beste Stephanie,

Ik volg sinds een 3 tal maanden het endo dieet, zoals beschreven in uw boeken met succes want ik heb veel minder klachten en voel me een stuk fitter!!
Wendy. E-mail juli 2015

 

 


 

Email 8 april 2013:

Beste Stephanie,

Het is al weer even geleden dat we contact hadden over het endometriose dieet wat jij hebt ontwikkeld, volgens mij begin 2012 nadat ik in september 2011 ermee gestart was. Ik wil je even mijn ervaringen met het endometriose-dieet delen. Ik moet zeggen ik volg het dieet in grote delen nog steeds en het bevalt me erg goed! Het heeft me heel veel gebracht, fitter gevoel, flink afgevallen, geen opgezette buik meer (met name door vermijden tarwe en zuivel), dus echt de moeite waard. En ik merk dat het inmiddels een automatisme is geworden, dus alles behalve een opgave.

Verder wilde ik je ook graag laten weten dat een nieuwe ivf poging aan de VUMC ook meer eitjes opleverde en uiteindelijk in augustus 2012 zelfs heeft geleid tot een zwangerschap, een wonder! Inmiddels ben ik 37 weken ver, dus nu is het echt bijna zover.
Mijn darmen blijven gevoelig, maar heb verder tijdens de zwangerschap nauwelijks klachten gehad, wat een weelde.

Ik ben er van overtuigd dat de stap om het dieet actief te benutten voor mij veel heeft gedaan ten positieve en ik zou andere vrouwen het zeker aanraden om te proberen en te zien wat het voor je kan doen op korte en lange termijn.

Nogmaals ook dank aan jou en ik wens je alle goeds met je praktijk.

Vriendelijke groet,
G. Nijhof

PS: je mag deze reactie gerust op je site plaatsen.


Ik heb goed nieuws: onze behandeling in Düsseldorf is succesvol gebleken, ik ben zwanger!

Ik ben heel blij, het lijkt alsof alles bij elkaar gekomen is. Het veranderde eetpatroon, de voedingssupplementen en de behandeling in Düsseldorf, in combinatie met acupunctuur (dat wordt daar ter plekke in de kliniek aangeboden, heel relaxt, daar kunnen Nederlandse ziekenhuizen nog wat van leren).

Jeanet, zwanger

e-mail februari 2013


Ik zou zeker aanraden om een keer bij praktijk van hulst langs te gaan en waar het om zwangerschap gaat zou ik ze zeker het ivf centrum van VUMC aanraden.

Vanwege de endometriose kon ik niet via de natuurlijke weg zwanger worden en tijdens IVF proces waren de cystes gegroeid. Dit zorgde ervoor dat ik in eerste instantie geen IVF poging mocht doen, maar een operatie werd mij ook afgeraden omdat het nogal risicovol zou zijn en ik me verder goed voelde (geen pijnklachten etc van de endometriose) Ik hoopte door het dieet de cystes te verkleinen, met als doel een nieuwe IVF poging te mogen doen.

Het endometriose dieet heeft mij leren inzien dat ik eigenlijk heel vaak een opgezette buik had/lichte buikklachten die eigenlijk veroorzaakt werden door ‘verkeerde voeding’ Ik voelde me beter met het dieet, viel af en had veel minder vaak last van een opgeblazen gevoel. Toen ik ong anderhalve maand bezig was met het dieet wilde het ziekenhuis toch nog een IVF poging proberen ondanks de cyste. Uit deze poging ben ik zelfs zwanger geworden en ik had veel meer eitjes dan de eerdere IVF pogingen! Ik ben ervan overtuigd dat het dieet hier ook zeker een bijdrage aan heeft geleverd. Daarnaast gaf de tip om warme dranken te drinken tbv de innestelling mij een erg goed gevoel. Ik heb heel wat meer soep en thee gedronken dan anders, maar gaf mij een heel goed gevoel. En zie daar het resultaat!

Kristy, 30 jaar, zwanger

juli 2012


Goedendag mevrouw van Hulst,

Enkele weken geleden kwam ik op uw site met het endometriosedieet terecht.

Ik probeer het zo goed mogelijk te volgend en ik moet zeggen dat ik sinds een week of 3 al veel minder pijnklachten heb.

U mag van mij mijn reactie op uw site plaatsen, alleen liever wel anoniem of onder mijn pseudoniem Tessa, dat vind ik ook goed.

Helaas heb ik geen natuurvoedingswinkel in mijn directe omgeving waar ze brood verkopen maar ik heb wel (lekker) speltbrood gevonden bij de  supermarkt, die hebben het elke dag gewoon in hun schappen liggen.

Het is lastig maar het lukt me al met al steeds beter om “goed” en lekker te eten.

Tessa, april 2012


Beste Stephanie,

Ik pas uw voedingsadvies (wel zonder vlees, alleen vette vis ) nu al geruime tijd toe met goede resultaten, vooral een minder pijnlijke menstruatie met minder bloedverlies en ook minder pijn daarbuiten, vroeger had ik de hele maand door een pijnlijke buik en misselijkheid .

Mvg

Pascale Tuymans, Belgie

september 2011

NAWOORD:

mevrouw Tuymans heb ik nooit gezien maar is zelf gestart met het dieet met succes!


Geachte mevrouw van Hulst,

Naar aanleiding van het artikel in “Buikspreker”, ben ik begonnen met het endo-dieet. Het is even wennen als je zelf voornamelijk zuivel, pasta, brood en kaas eet. Maar na 2,5 week voel ik mij een stuk energieker, zijn mijn darmen aanzienlijk rustiger, slaap ik beter en ben ik 2 kilo afgevallen. Omdat vermoeidheid mijn voornaamste klacht is, is het wat mij betreft een succes!

Anoniem emailbericht januari 2011.