slide

Groesbeekseweg 246a/b - 6523 PJ Nijmegen - Email: info@praktijkvanhulst.nl - Telefoon: 06-40935441 - KvK: 09106203 - BTW: 167939956 B02

Ervaringen Endometriose-dieet

Beste Stephanie,

Op 25 november heb ik een consult gehad bij jou. Je vroeg mij mijn ervaringen te delen nav het consult.
Ik kwam met klachten waarvan ik dacht dat ze bij endometriose hoorde. Na het consult was het niet duidelijk of dit het wel was.
Je hebt mij een belangrijk inzicht gegeven: dat wat goed is voor een ander hoeft voor mij niet zo te zijn.
Mijn man heeft colitis ulcerosa. Hij volgt een streng dieet en ik ben met hem mee gaan eten. Door jou advies ben ik gaan inzien dat verschillende dingen voor ons goed zijn. Dank je wel.
Rondom de menstruatie heb ik mij de eerste maanden grotendeels aan de adviezen gehouden. Nu ben ik al weer iets losser. Tot nu toe heb ik geen hevige pijnen meer gehad. Dat is dus heel erg fijn. Op dit moment heb ik de afspraak om een spiraaltje te plaatsen dan ook afgezegd.
(Hierin speelt ook mee dat ik een tijd de pil heb geslikt).

Ik hoop door deze mail mogelijk andere vrouwen te helpen. Als je nog vragen hebt, stel ze gerust.
Succes met de praktijk.

Met vriendelijke groet,

Daphne
E-mail maart 2017


 

Hoi Stephanie,
Het gaat heel goed! Eigenlijk merk ik nog steeds vooruitgang! Dieet gaat goed! Heb afgelopen weekend voor het eerst flink (teveel in een keer!) gezondigd (ijs, alcohol, tarwe en kaas) en….God straft onmiddellijk….flinke buikpijn….Maandag weer heel snel terug naar het oude patroon! Gaat nu weer goed.
Gynaecoloog is zeer tevreden en ik ook. Bloedwaarden waren ook stukken beter zeker betreft ferritine en vit d.

Groetjes,

Irene, juni 2016.


 

Beste Stephanie,

Ik ben aan de slag gegaan met voedingsvoorschriften. Na 2 weken diaree (ff wennen blijkbaar) had ik een zo goed als pijnloze menstruatie. Ook de pijn aan de endometriose plek bij mijn keizersnedelitteken, die meestal daarna gaat opspelen was minder.
Ik had niet verwacht dat voeding zoveel invloed zou hebben. Ik wil onze afspraak voorlopig cancelen.
Ik ga hier mee aan de slag en kijk daarna of een afspraak nodig is.
Mirjam, e-mail  augustus 2015

Nawoord: tja, het dieet kan zo effectief zijn dat ik geen behandeling meer hoef te geven. Mirjam heeft zelfstandig gewerkt met het E-boek endometriosedieet.


 

Beste Stephanie,

In 2013 heb ik twee consults bij je gehad. Je hebt me toen geholpen met adviezen op het gebied van voeding. Bij deze adviezen heb ik nog dagelijks baat! . Ja ik ben trots en ook dankbaar dat ik bij je ben geweest! Jouw adviezen zijn echt een eyeopener voor mij geweest.

Hanneke, december 2015.


 

Beste Stephanie,

Ik volg sinds een 3 tal maanden het endo dieet, zoals beschreven in uw boeken met succes want ik heb veel minder klachten en voel me een stuk fitter!!
Wendy. E-mail juli 2015

 

 


 

Email 8 april 2013:

Beste Stephanie,

Het is al weer even geleden dat we contact hadden over het endometriose dieet wat jij hebt ontwikkeld, volgens mij begin 2012 nadat ik in september 2011 ermee gestart was. Ik wil je even mijn ervaringen met het endometriose-dieet delen. Ik moet zeggen ik volg het dieet in grote delen nog steeds en het bevalt me erg goed! Het heeft me heel veel gebracht, fitter gevoel, flink afgevallen, geen opgezette buik meer (met name door vermijden tarwe en zuivel), dus echt de moeite waard. En ik merk dat het inmiddels een automatisme is geworden, dus alles behalve een opgave.

Verder wilde ik je ook graag laten weten dat een nieuwe ivf poging aan de VUMC ook meer eitjes opleverde en uiteindelijk in augustus 2012 zelfs heeft geleid tot een zwangerschap, een wonder! Inmiddels ben ik 37 weken ver, dus nu is het echt bijna zover.
Mijn darmen blijven gevoelig, maar heb verder tijdens de zwangerschap nauwelijks klachten gehad, wat een weelde.

Ik ben er van overtuigd dat de stap om het dieet actief te benutten voor mij veel heeft gedaan ten positieve en ik zou andere vrouwen het zeker aanraden om te proberen en te zien wat het voor je kan doen op korte en lange termijn.

Nogmaals ook dank aan jou en ik wens je alle goeds met je praktijk.

Vriendelijke groet,
G. Nijhof

PS: je mag deze reactie gerust op je site plaatsen.


Ik heb goed nieuws: onze behandeling in Düsseldorf is succesvol gebleken, ik ben zwanger!

Ik ben heel blij, het lijkt alsof alles bij elkaar gekomen is. Het veranderde eetpatroon, de voedingssupplementen en de behandeling in Düsseldorf, in combinatie met acupunctuur (dat wordt daar ter plekke in de kliniek aangeboden, heel relaxt, daar kunnen Nederlandse ziekenhuizen nog wat van leren).

Jeanet, zwanger

e-mail februari 2013


Ik zou zeker aanraden om een keer bij praktijk van hulst langs te gaan en waar het om zwangerschap gaat zou ik ze zeker het ivf centrum van VUMC aanraden.

Vanwege de endometriose kon ik niet via de natuurlijke weg zwanger worden en tijdens IVF proces waren de cystes gegroeid. Dit zorgde ervoor dat ik in eerste instantie geen IVF poging mocht doen, maar een operatie werd mij ook afgeraden omdat het nogal risicovol zou zijn en ik me verder goed voelde (geen pijnklachten etc van de endometriose) Ik hoopte door het dieet de cystes te verkleinen, met als doel een nieuwe IVF poging te mogen doen.

Het endometriose dieet heeft mij leren inzien dat ik eigenlijk heel vaak een opgezette buik had/lichte buikklachten die eigenlijk veroorzaakt werden door ‘verkeerde voeding’ Ik voelde me beter met het dieet, viel af en had veel minder vaak last van een opgeblazen gevoel. Toen ik ong anderhalve maand bezig was met het dieet wilde het ziekenhuis toch nog een IVF poging proberen ondanks de cyste. Uit deze poging ben ik zelfs zwanger geworden en ik had veel meer eitjes dan de eerdere IVF pogingen! Ik ben ervan overtuigd dat het dieet hier ook zeker een bijdrage aan heeft geleverd. Daarnaast gaf de tip om warme dranken te drinken tbv de innestelling mij een erg goed gevoel. Ik heb heel wat meer soep en thee gedronken dan anders, maar gaf mij een heel goed gevoel. En zie daar het resultaat!

Kristy, 30 jaar, zwanger

juli 2012


Goedendag mevrouw van Hulst,

Enkele weken geleden kwam ik op uw site met het endometriosedieet terecht.

Ik probeer het zo goed mogelijk te volgend en ik moet zeggen dat ik sinds een week of 3 al veel minder pijnklachten heb.

U mag van mij mijn reactie op uw site plaatsen, alleen liever wel anoniem of onder mijn pseudoniem Tessa, dat vind ik ook goed.

Helaas heb ik geen natuurvoedingswinkel in mijn directe omgeving waar ze brood verkopen maar ik heb wel (lekker) speltbrood gevonden bij de  supermarkt, die hebben het elke dag gewoon in hun schappen liggen.

Het is lastig maar het lukt me al met al steeds beter om “goed” en lekker te eten.

Tessa, april 2012


Beste Stephanie,

Ik pas uw voedingsadvies (wel zonder vlees, alleen vette vis ) nu al geruime tijd toe met goede resultaten, vooral een minder pijnlijke menstruatie met minder bloedverlies en ook minder pijn daarbuiten, vroeger had ik de hele maand door een pijnlijke buik en misselijkheid .

Mvg

Pascale Tuymans, Belgie

september 2011

NAWOORD:

mevrouw Tuymans heb ik nooit gezien maar is zelf gestart met het dieet met succes!


Geachte mevrouw van Hulst,

Naar aanleiding van het artikel in “Buikspreker”, ben ik begonnen met het endo-dieet. Het is even wennen als je zelf voornamelijk zuivel, pasta, brood en kaas eet. Maar na 2,5 week voel ik mij een stuk energieker, zijn mijn darmen aanzienlijk rustiger, slaap ik beter en ben ik 2 kilo afgevallen. Omdat vermoeidheid mijn voornaamste klacht is, is het wat mij betreft een succes!

Anoniem emailbericht januari 2011.


 

Consult aanvragen

^ Naar boven