Menu

Stephanie van Hulst

Stephanie van Hulst

 

Van accountant naar Chinees geneeskundige

Sinds 2003 werk ik  als Chinees geneeskundige in een eigen praktijk genaamd Van Hulst Praktijk voor Chinese Geneeskunde.
Geboren (in 1971) en getogen in het Land van Maas en Waal groeide ik op in een ondernemersgezin waar hard werken en nuchter boerenverstand de boventoon voerden.  Mijn ouders hadden een accountants-en verzekeringskantoor. Als beoogd bedrijfsopvolger van het accountantskantoor voltooide ik in korte tijd de accountantsopleiding en werd daarmee destijds de jongste accountant van Nederland.
Na 10 jaar werken als accountant/ondernemer besloot ik het over een andere boeg te gooien.  Ik realiseerde me dat het  succes van het accountantskantoor me niet de voldoening en geluk bracht die ik wenste. Om erachter te komen wat dat was heb ik een wereldreis gemaakt waarin ik kennis maakte met andere  levensstijlen en culturen. Daar ontdekte ik hoe belangrijk evenwicht,  balans en harmonie zijn voor een gelukkig leven.  Van een balans met cijfers wilde ik naar een balans in leven en gezondheid.

Ik koos voor een opleiding in de Chinese Geneeswijze. Ook daar draait het om balans (geen debet en credit maar yin en yang), om degelijkheid en structuur.  Deze elementen kende ik al, op een andere manier,vanuit mijn oude vak. Gezondheid werd daar nog aan toegevoegd. Zo is Van Hulst Praktijk voor Chinese Geneeskunde ontstaan. De filosofie van Chinese geneeskunde is voor mij niet alleen een vak maar ik wil het ook leven. Ik probeer dat wat ik leer ook in mijn leven te implementeren.  Zo houd ik mijn lijf  en geest graag soepel en gezond door yoga en meditatie,  door gezond en lekker te eten en niet teveel hooi op mijn vork te nemen.  Ook ga ik naar concerten en laat me graag verrassen door smakelijke etentjes om eens te proeven hoe anderen koken.  Zo is er tijd en aandacht voor dat wat zich aandient: zowel voor werk als prive-aangelegenheden.

Specialisatie: gynaecologie

Omdat ik graag op hoog niveau wil werken heb ik ervoor gekozen om me te specialiseren. Ik heb me gespecialiseerd in gynaecologie met als belangrijkste aandachtsgebieden endometriose, en voeding bij endometriose.

Zelfstudie

Om mezelf te ontwikkelen heb ik gekozen voor permanente educatie. De afgelopen jaren bestond deze educatie vooral uit het verzamelen en structureren van bestaande en nieuw opgedane kennis over de rol van voeding bij endometriose en menstruatieklachten, gebundeld in het endometriosedieet boek dat in oktober 2017 verscheen. Hiermee wil ik vrouwen met endometriose een steuntje in de rug bieden.  Het boek is in beperkte oplage  uitgegeven en kan besteld worden via endometriose te lijf.nl

Opleidingen afgesloten met diploma

 • acupunctuur en kruidengeneeskunde bij Qing-Bai (2001-2003). HBO-niveau
 • westerse anatomie en pathologie bij HvNa (2001-2002). HBO-niveau
 • Wat Po Traditional Medical School in Bangkok (2001) traditionele Thaise massage. HBO-niveau
 • Training Paul Pitchford: Chinese Voedingsleer. (2006) HBO-niveau
 • yogadocentenopleiding bij Hans ’t Hart (de Blikopener)  (2004-2009) HBO-niveau
 • kopstudie accountant 1992-1993 HBO-niveau
 • HEAO (Accountancy) 1988-1992 HBO-niveau
 • HAVO 1983-1988

Zelfstudies:

 • Chinese Voedingsleer. HBO-niveau.
 • Geweldloze communicatie van Marshall Rosenberg; groepstrainingen (2014-nu).
 • Lezingen van Ajahn Brahm, Mooji, Osho.