Menu

Voedingsadvies endometriose

Een voedingsadvies endometriose is een op maat gemaakt, persoonlijk voedingsadvies passend bij de endometriose (klachten) die jij hebt. Door een  doorgewinterde professional  die samenwerkt met endometriosespecialisten.  Met meer dan 15 jaar ervaring, medisch onderlegd in zowel reguliere als Chinese geneeswijze, auteur van het boek‘endometriose en menstruatieklachten te lijf’ en lekkerbek ben je bij mij in vertrouwde handen. Meestal heb je aan 2 afspraken al voldoende om zelf verder te kunnen. Een enkele keer is een derde vervolgafspraak nog nodig.

Dat voeding echt van invloed kan zijn op jouw levenskwaliteit ook al heb je endometriose is reeds wetenschappelijk onderzocht door Jane Wijbers. Haar conclusies lees je terug op deze pagina.

Wil je liever eerst wat meer horen over wat voeding voor je kan doen bij endometriose? Luister dan naar deze podcast.

Hoe ziet zo’n voedingsadvies endometriose er uit?

  1. Jij maakt een  (online) afspraak met me via: info@praktijkvanhulst.
  2. Ik stuur je een eetdagboek toe waarin je gedurende 7 dagen of meer bijhoudt wat je eet maar ook welke klachten je dan hebt.
  3. Stuur me het eetdagboek 1-2 dagen voorafgaand aan onze afspraak toe zodat ik me grondig kan voorbereiden.
  4. We spreken elkaar online gedurende 90 minuten waarin ik je voorzie van persoonlijk voedingsadvies, afgestemd op jouw smaak, persoonlijke situatie en klachten. En uiteraard voorzien van smakelijke recepten. Zo kan je thuis al meteen aan de slag.
  5. In een vervolgafspraak na pakweg 4 weken bespreken we de laatste vragen en struikelblokken die je dan nog hebt.

Wat doe jij anders dan een dieetist?

Ik ben zowel geschoold in de Chinese-als westerse voedingsleer, acupuncturist en Chinees herbalist, gespecialiseerd in de behandeling van endometriose(klachten) en schrijver van het boek endometriose en menstruatieklachten te lijf .Door deze unieke combinatie van opleiding, kennis en ervaring kan ik je van veel meer informatie en kennis, afgestemd op jouw persoonlijke situatie voorzien. Dit geldt ook als je bijvoorbeeld al een ander dieet volgt (zoals het FODMAP-dieet) en toch nog teveel klachten houdt. De Chinese voedingsleer is vooral een manier van kijken naar voeding die ook toepasbaar is op reeds bestaande diëten en die je daarin juist dat stapje verder helpt wat op eigen kracht niet lukt.

Mijn kracht en plezier ligt erin om je van die kennis te voorzien die voor jou belangrijk is. De algemene adviezen en tips heb je immers allang zelf gelezen op internet. En de standaard probiotica, visolie en allerlei andere supplementen zijn niet de tips waar jij op zit te wachten. Ik werk dus niet met standaardlijstjes die ik aan iedere cliënt geef. Ik geef je iets waar jij echt wat aan hebt! Lees hier de ervaringen voedingsadvies van vrouwen die je voor gingen.

Daarnaast inspireer ik je met smakelijke recepten uit mijn kookboek endometriose die passen bij jouw smaak, die je makkelijk zelf kunt bereiden en die geen straf zijn om te eten. Want lekker eten is wat mij betreft een levensvoorwaarde en essentieel om aanpassingen in voeding te kunnen volhouden. Het is makkelijker dan je denkt als je even op weg wordt geholpen.

Ik werk samen met  diverse endometriose-specialisten in Nederland. Mijn uitgangspunt is dat een gecombineerde aanpak van zowel reguliere behandelingen (in het ziekenhuis) en o.a.voeding je de beste resultaten opleveren,