Menu

Tips endometriose

Op deze pagina lees je een aantal tips bij endometriose. Vanuit de traditionele Chinese geneeskunde wordt aangeraden het volgende te laten/te doen:

-vermijd witte suikers, koffie, gefrituurde en vette produkten (zoals chips en chocola) zoveel mogelijk. Schakel in de plaats daarvan over op zoveel mogelijk “natuurlijk” voedsel: dat wil zeggen zoveel mogelijk volwaardige, ongeraffineerde voeding . Eten is namelijk een vorm van energie opdoen…en hoe hoger de kwaliteit daarvan is, hoe sneller je opknapt. In het boek ‘endometriose en menstruatieklachten te lijf’ wat ik heb geschreven kun je in detail lezen welke voeding geschikt is bij welke klachten.

-zoek een ONTSPANNENDE vorm van bewegen op: dat kan yoga zijn, tai chi, wandelen in de bossen…..een ontspannende vorm van bewegen GEEFT je energie in plaats van dat het energie kost. Op deze manier versterk je het immuunsysteem.

-neem op tijd rust: doorjakkeren gaat ten koste van energie. Energie die je hard nodig hebt. Het klinkt zo simpel… maar DOE het ook. Het is een eenvoudig maar zeer heilzaam medicijn.

-ga wat eerder naar bed. Slaap is een onderschat medicijn. Het kost je niets en je laadt je accu weer op.

Ten slotte raad ik iedere vrouw aan om verder te kijken dan de ziekenhuismuren en het verhaal van de gynaecoloog.  Zoals er vele wegen zijn naar Rome zijn er ook vele wegen van genezing.  Het gaat erom dat je de weg kiest die bij jou past. Jij bent immers de wandelaar! Zie je door de bomen het bos niet meer? Dan is een Second opinion endometriose voor jou heel geschikt.