Menu

Tips endometriose

Op deze pagina lees je een aantal tips bij endometriose. Vanuit de traditionele Chinese geneeskunde wordt aangeraden het volgende te laten/te doen:

-vermijd witte suikers, koffie, gefrituurde en vette produkten (zoals chips en chocola) zoveel mogelijk. Schakel in de plaats daarvan over op zoveel mogelijk “natuurlijk” voedsel: dat wil zeggen zoveel mogelijk volwaardige, ongeraffineerde voeding . Eten is namelijk een vorm van energie opdoen…en hoe hoger de kwaliteit daarvan is, hoe sneller u opknapt. 

Klik hier voor het ENDOMETRIOSE-DIEET.

-zoek een ONTSPANNENDE vorm van bewegen op: dat kan yoga zijn, tai chi, wandelen in de bossen…..een ontspannende vorm van bewegen GEEFT u energie in plaats van dat het energie kost. Op deze manier versterkt u het immuunsysteem.
-Neem op tijd rust: doorjakkeren gaat ten koste van UW energie. Energie die u zelf hard nodig heeft. Het klinkt zo simpel… maar DOE het ook. Het is een eenvoudig maar zeer heilzaam medicijn.

Ten slotte raad ik iedere vrouw aan om verder te kijken dan de ziekenhuismuren en het verhaal van uw gyneacoloog.  Zoals er vele wegen zijn naar Rome zijn er ook vele wegen van genezing.  Het gaat erom dat u de weg kiest die bij u past. U bent immers de wandelaar!

Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.