Menu

 

Endometriose

Endometriose Endometriose is een chronische ziekte waarbij weefsel dat lijkt op baarmoederslijmvlies op plaatsen groeit buiten de baarmoeder. De schatting is dat 1 op de 10 vrouwen hiervan last heeft. Specialisten in het ziekenhuis weten niet de oorzaak hiervan. Gemiddeld duurt het 6 jaar (!) voordat de diagnose endometriose wordt gesteld.

Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde ontstaat endometriose als gevolg van onvoldoende energie en doorbloeding van het bekken.  Dit kan aanleg zijn maar ook ontstaan als gevolg van chronische uitputting (jezelf voortdurend overvragen) en  verkeerde voeding.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde worden al meer dan 1000 jaar vrouwen behandeld voor klachten door endometriose, met succes. In de loop van de eeuwen is er een enorme schat aan kennis opgebouwd hoe met name met kruiden en voeding  de klachten het best behandeld kan worden. Hierbij is rekening gehouden dat iedere vrouw verschillend is. Met andere woorden: er bestaat een heel scala aan kruiden die je kunnen helpen. Welke kruiden voor je het meest geschikt zijn, kan ik voor je bepalen als ik je gezien heb. Lees gerust ook ervaringen van klanten . In mijn praktijk werk ik vanuit een “open houding” waarbij ik de voordelen van de reguliere geneeskunde combineer met de voordelen van traditionele Chinese geneeskunde. Zo profiteer je optimaal van alle mogelijkheden. Regelmatig hoor ik de opmerking “waarom heeft mijn gyneacoloog me dit niet verteld”?

Praktijk van Hulst is sinds 2006 gespecialiseerd in de behandeling van endometriose(klachten). Vrouwen met endometriose uit heel Nederland en soms ook uit Belgie en Duitsland  bezoeken de praktijk (online en offline). Praktijk van Hulst werkt bij voorkeur samen met gespecialiseerde endometriose-gyneacologen. Klachten van endometriose zijn goed te behandelen door een combinatie van Chinese kruiden, leefstijltips en aanpassing van het voedingspatroon. Combinatie-behandelingen van hormoonmedicatie en Chinese kruiden geven vaak beter resultaat dan alleen maar hormoonmedicatie. Zie hiervoor ook de grafiek endometrioseklachten en de grafieken combinatietherapie (linkerzijde pagina).