Menu

Vergoeding

Wordt een behandeling vergoed?

De meeste zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk een Chinese geneeskundige behandeling, als je aanvullend voor ziektekosten bent verzekerd. Ik hanteer code “24101′: behandeling Chinese kruidengeneeskunde.

Let  goed op bij het sluiten van een nieuwe aanvullende zorgverzekering wat er wel en niet wordt vergoed. Zo vergoeden niet alle zorgverzekeraars de consulten voor Chinese geneeskunde  terwijl ze wel reppen over een “goede vergoeding van alternatieve geneeswijzen”.  Op dit moment geef ik geen acupunctuurbehandelingen.

Online consulten kunnen en worden niet gefactureerd als acupunctuurbehandeling.

De kosten van kruiden worden NOOIT vergoed.

 Behandelingen gaan niet ten koste van het “eigen risico” en vallen onder de aanvullende verzekering.

Van Hulst, praktijk voor Chinese Geneeskunde is lid van NWP/Vektis/RBCZ. Mijn AGB code voor de praktijk is: 90(0)09549 en mijn persoonlijke AGB code is 90030586.

Voor meer informatie over vergoedingen, kun je ook kijken op: https://www.nwp-natuurgeneeskunde.nl/verzekeraars.html

LET OP;  Kijk altijd jouw voorwaarden van de polis na.

Ter overweging: ook als je behandelingen niet worden vergoed, is het toch de moeite waard om je wel te laten behandelen als je klachten hebt. Jouw gezondheid is immers toch wel wat waard? Vergelijk het maar eens met een APK van de auto. Iedere autobezitter vindt het normaal dat een auto jaarlijks gekeurd wordt. En als in de keuring blijkt dat er het e.e.a. gerepareerd moet worden en dat je daar een flinke rekening van krijgt (van bijvoorbeeld 700 euro), is dat wel even slikken maar het kan niet anders. En vind je jezelf ook die 700 euro waard?