Menu

Vergoeding

Wordt een behandeling vergoed?

In 2021 worden helaas opnieuw de vergoedingen voor behandelingen verder ingekort.  Je hebt een aanvullende verzekering  nodig om in aanmerking te komen voor een gedeeltelijke)vergoeding van de kosten. De meeste zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk een Chinese geneeskundige behandeling, als je aanvullend voor ziektekosten bent verzekerd.

Let  goed op bij het sluiten van een nieuwe aanvullende zorgverzekering wat er wel en niet wordt vergoed. Zo vergoeden niet alle zorgverzekeraars de consulten voor Chinese geneeskunde  terwijl ze wel reppen over een “goede vergoeding van alternatieve geneeswijzen”. Zo vergoeden OHRA en de Amersfoortse wel acupunctuurbehandelingen gedeeltelijk maar geen behandeling met Chinese kruiden.

Online consulten kunnen en worden niet gefactureerd als acupunctuurbehandeling.

De kosten van kruiden worden NOOIT vergoed.

Goede aanvullende zorgverzekeringen voor 2021 worden aangeboden door o.a VGZ, Zilveren Kruis  en IZA.

 Behandelingen gaan niet ten koste van het “eigen risico” en vallen onder de aanvullende verzekering.

Van Hulst, praktijk voor Chinese Geneeskunde is lid van NWP.

Voor meer informatie over vergoedingen, kun je ook kijken op:https://www.nwp-natuurgeneeskunde.nl/verzekeraars.html

LET OP;  Kijk altijd jouw voorwaarden van de polis na.

Ter geruststelling ; mijn praktijk staat geregistreerd bij VGZ, Unive, National Academic, Promovendum, Besured, ZEKUR,IZZ en IZA.

Ter overweging: ook als je behandelingen niet worden vergoed, is het toch de moeite waard om je wel te laten behandelen als je klachten hebt. Jouw gezondheid is immers toch wel wat waard? Vergelijk het maar eens met een APK van de auto. Iedere autobezitter vindt het normaal dat een auto jaarlijks gekeurd wordt. En als in de keuring blijkt dat er het e.e.a. gerepareerd moet worden en dat je daar een flinke rekening van krijgt (van bijvoorbeeld 700 euro), is dat wel even slikken maar het kan niet anders. En vind je jezelf ook die 700 euro waard?