Menu

Vergoeding

 

Wordt een behandeling vergoed?

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandeling volledig of gedeeltelijk, als je aanvullend voor ziektekosten bent verzekerd. De kosten van kruiden worden zelden vergoed. Ook als je behandelingen niet worden vergoed, is het toch de moeite waard om je wel te laten behandelen als  je klachten hebt. Jouw gezondheid is immers toch wel wat waard? Vergelijk het maar eens met een APK van de auto. Iedere autobezitter vindt het normaal dat een auto jaarlijks gekeurd wordt. En als in de keuring blijkt dat er het e.e.a. gerepareerd moet worden en dat je daar een flinke rekening van krijgt (van bijvoorbeeld 700 euro), is dat wel even slikken maar het kan niet anders. En vind je jezelf ook die 700 euro waard?

 Behandelingen gaan niet ten koste van het “eigen risico” en vallen onder de aanvullende verzekering.

Van Hulst, praktijk voor Chinese Geneeskunde is lid van ZHONG (Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde).

Voor meer informatie over vergoedingen, kun je ook kijken op:

www.zhong.nl

Hieronder staat een lijst van maatschappijen die behandelingen (deels of volledig) vergoeden. LET OP;  Staat jouw zorgverzekeraar er niet bij? Neem dan even contact met hen op of kijk jouw voorwaarden van de polis na.