Menu

Praktijk van Hulst

Van Hulst Praktijk voor Chinese Geneeswijze is sinds 2006 gespecialiseerd in de behandeling van endometriose, menstruatieklachten, overgangsklachten,klachten rondom zwangerschap en bevalling, en blaasklachten. Kortom:  veelal gynaecologie. 90% van de vrouwen die mijn praktijk bezoeken hebben één van deze klachten. Door me zo intensief te specialiseren, lukt het me meestal om hen goed te helpen. En daar heb ik dan plezier in.

Integratie van geneeswijzen; reguliere en Chinese geneeskunde

Het uitgangspunt is dat jouw klacht goed behandeld moet worden en als ik voorbij eigen  (Chinese) grenzen moet kijken doe ik dat. Ik integreer daarmee mijn kennis van reguliere en Chinese geneeskunde.  Als ik Chinese geneeskunde toepas is dat vaak in de vorm van Chinese kruiden, voedingsadviezen, leefstijltips als acupunctuur. Ik heb gemerkt dat een combinatie van technieken meer effect heeft.

Wat Chinese geneeskunde zo aantrekkelijk maakt is dat na een geslaagde toepassing van kruiden, acupunctuur, etc. je werkelijk inzicht krijgt wat er nu eigenlijk met je aan de hand is. En van daaruit ontstaan er allerlei “tips en trucs” hoe je daarmee om kan gaan zodat je kruiden, e.d. zo min mogelijk nodig hebt. Dus kruiden en acupunctuur zijn niet het antwoord, maar juist het begin van een structurele verandering waar je je leven lang plezier aan beleeft! Ik beleef er het meeste plezier aan als iemand inzicht en bewustzijn heeft gekregen van zijn/haar klacht en het zelf weet op te lossen.

Ik neem de tijd

Door goed te luisteren en de tijd te nemen ontrafelen de onderliggende patronen  van de klachten zich beter en  krijgen jij en ik  meer zicht op wat er nu echt aan de hand is en vooral wat er nodig is. Er is ook meer gelegenheid om uit te leggen wat de achtergrond is van je klacht, wat de beste behandeling is en wat deze inhoudt.
De tijd voor een consult bedraagt 60 tot 90 minuten, waar een huisarts of specialist vaak maximaal 10 tot 20 minuten uit kan trekken voor een consult.

Resultaatgericht en eerlijk

Met mijn ondernemersachtergrond blijf ik het belangrijk vinden dat er “resultaat”wordt geboekt.  Met welke klacht je ook komt, ik stop ermee als er geen of onvoldoende verbeteringen zijn.  Effecten van acupunctuur-, en massagebehandelingen zijn meestal direct merkbaar.  Bij een behandeling met Chinese kruiden zijn de effecten meestal al na 1 week merkbaar.  Bij sommige mensen duurt het wat langer voordat ze veranderingen opmerken.  Als er na circa vijf verschillende kruidenbehandelingen (ongeveer 3 maanden) geen verbetering merkbaar is, stop ik. Bij acupunctuur en massage wordt de behandeling gestaakt als de klachten na 5 tot 8 behandelingen onvoldoende verminderd zijn.

En eerlijk werken is voor mij zo vanzelfsprekend dat ik het haast vergeet te noemen. Zo stuur ik je door als ik denk dat iemand anders jou beter kan behandelen dan ik.  Ik neem in mijn werk ook geen blad voor mijn mond, spiegel je geen mooie plaatjes voor, maar denk wel met je mee wat de mogelijkheden voor jou zijn.

Beroepsvereniging

Ik ben lid van beroepsvereniging NWPMeer informatie over deze beroepsvereniging vind je op  de NWP website.