Menu

Menstruatieklachten

Menstruatieklachten - vrouw met buikpijn op rand van bed

In mijn praktijk zie ik regelmatig vrouwen met (ernstige) menstruatieklachten. Dit kunnen klachten zijn voordat de menstruatie begint, (ook wel PMS genoemd) klachten tijdens de menstruatie of juist erna!

20 jaar ervaring met behandeling van menstruatieklachten

Mijn jarenlange ervaring met de behandeling van menstruatieklachten is dat de meeste klachten redelijk tot goed te behandelen zijn binnen 3 tot 5 menstruaties.  De behandeling van menstruatieklachten bestaat uit een combinatie van Chinese kruiden of supplementen, voedingstips en lifestyle-adviezen. Welke Chinese kruiden jij nodig hebt, bepaal ik tijdens onze afspraken. Er bestaan dus geen “standaard” kruiden die je even kunt bestellen.

Voeding en menstruatieklachten

Je denkt er zo misschien niet direct aan maar voeding kan écht een rol spelen in de menstruatieklachten die je hebt. Minder bloedverlies, minder PMS, minder menstruatiepijn is wat ik regelmatig zie als vrouwen een eetpatroon hebben gevonden wat past bij hun lijf en leven. De beloning voor een beter eetpatroon is dan een soepelere menstruatiecyclus waardoor je meer energie en een beter humeur overhoudt voor de aangename kanten van het leven.

Om je wegwijs te maken in wat er mogelijk is met voeding, heb ik een boek geschreven wat voeding voor jou kan doen. Het boek staat vol smakelijke recepten die niet te ingewikkeld zijn om te maken en bevatten  handige zoekwijzers waarin je snel kunt terug vinden welk eten het beste past bij welke klacht. Zo wordt voeding jouw medicijn en heb je zelf meer controle over je klachten.
Het boek heb ik in eigen beheer uitgegeven en is alleen hier te bestellen. Je mag het boek 30 dagen proberen en als het je niet bevalt terug sturen. Zo kun je op je gemak bekijken of het bij je past.

Menstruatiepijn en pijnstillers

Ik heb zelf ook veel last gehad van menstruatiepijn.  Voor mij was het een maandelijks ritje naar de hel en terug.  Ik weet dus uit ervaring wat het is om iedere maand “geplaagd” te worden.  Ik heb gemerkt dat Chinese kruiden vaak beter werken tegen de pijn dan pijnstillers of dat de combinatie van pijnstillers met Chinese kruiden wél werkt. Vooral als pijnstillers alleen niet meer werken, kan ik je aanraden om een afspraak met mij te maken.

En komen we er samen niet uit en heb je onvoldoende verbetering in je klachten, dan verwijs ik je terug naar de huisarts die voor je een verwijzing kan maken naar de gynaecoloog.

Wil je liever eerst nog meer weten over wie ik ben en hoe ik werk?  Lees dan hier meer hoe een behandeling er uit ziet of maak een gratis kennismakingsafspraak met me van 15 minuten.