Menu

 

Menstruatieklachten

Menstruatieklachten - vrouw met buikpijn op rand van bed

In mijn praktijk zie ik regelmatig vrouwen met (ernstige) menstruatieklachten.  Dit kunnen klachten zijn voordat de menstruatie begint, (ook wel PMS genoemd) klachten tijdens de menstruatie of juist erna!

Mijn jarenlange ervaring met de behandeling van menstruatieklachten is dat de meeste klachten goed te behandelen zijn binnen 3 tot 5 menstruaties.  De behandeling van menstruatieklachten bestaat uit een combinatie van kruiden,voedingstips, lifestyle-adviezen en acupunctuur.

Ik heb zelf ook veel last (gehad) van menstruatieklachten.  Ik weet dus uit ervaring wat het is om iedere maand “geplaagd” te worden. Gelukkig kan ik nu zeggen dat de klachten zoveel minder  zijn dat ik er goed mee kan leven. Ik heb gemerkt dat Chinese kruiden vaak beter werken tegen de pijn dan pijnstillers. Vooral als pijnstillers niet meer werken, kan ik je aanraden om een afspraak met mij te maken.

Welke kruiden jij nodig hebt, bepaal ik tijdens onze afspraken. Er bestaan dus geen “standaard” kruiden die je  kunt gebruiken. Om te voorkomen dat je deze kruiden voor de rest van jouw leven nodig hebt, schrijf ik voor de periode dat je niet ongesteld bent meestal andere kruiden voor.  Deze kruiden zijn erop gericht om het onderliggende probleem op te lossen.  Op deze manier pak je het probleem bij de wortel aan.