Menu

Klantenervaringen borstvoeding


Linda, mei 2014

Via mijn lactatiekundige doorverwezen naar Stephanie van Hulst ivm de terugloop van de borstvoeding, dit heeft goed geholpen want mijn kindje is nu 10 maanden en krijgt nog steeds drie keer per dag borstvoeding…heel tevreden over de persoonlijke en professionele hulp van Stephanie! 


 

 

Silvia (maart 2012)

“Ik heb voldoende borstvoeding om mijn dochtertjes bijna volledig te voeden.

Ook ervaar ik meer ruimte (bij het maken van keuzes) en heb ik het gevoel weer meer controle te hebben over mijn eigen leven (eigen regie).  Ik was echt verrast door de meerwaarde die het bracht. “


 


 Onvoldoene borstvoeding

Bij onvoldoende melkproductie (waar ik in eerste instantie voor kwam) zou ik een combinatie van een consult met lactatiekundige en behandeling door jou aanraden. 

Anoniem. Via e-mail 21 november 2012


Onvoldoende borstvoeding

Uit evaluatieverslag van client:

1. Voor welke klachten  bent u behandeld bij Van Hulst Praktijk voor Chinese Geneeskunde (meerdere antwoorden zijn mogelijk)?

Niet op gang komen borstvoeding

6. Welke klachten zijn na de behandelingen verdwenen of duidelijk minder?

Minder zweten

borstvoeding op gang gekomen 

14. Wat zou u anderen met dezelfde klachten als u aanraden?

GAAN 

Augustsus 2012


Onvoldoende borstvoeding 

Toevallig wist Jacqueline Gasse van deze methode, maar ik heb niet het idee dat ik vanuit het reguliere circuit normaliter doorverwezen zou worden naar een acupuncturist. Dit voelde als een fijne toevalstreffer. Bovendien sta ik ingeschreven bij een alternatieve antroposofische huisarts, dus eigenlijk kan ik niet goed spreken over het ‘reguliere’ circuit.

Voor mij is het erg zoeken en sukkelen geweest met borstvoeding, tot ik door zowel lactatiekundige als Stefanie ben geholpen. Dat maakte dat ik me zekerder voelde t.a.v. de borstvoeding, de productie omhoog ging en ik het aandurfde om weer aan de borst te voeden, i.p.v. te kolven. Wat het fysiek gezien met me deed weet ik echt niet, feit is wel dat ik rustiger ben geworden omdat ik me mentaal gezien sterker voelde. Alleen al daarvoor zijn de inzichten van Jacqueline Gasse en Stefanie zeer waardevol geweest. Een absolute aanrader dus.

De borstvoeding is veel beter geworden en ik voel me zekerder t.a.v. de borstvoeding. 

Veel drinken, borstvoedingsthee (weleda) drinken, zelf op krachten komen en blijven EN Stefanie bezoeken.

Femke, maart 2012


 


Onvoldoende borstvoeding

Ik heb voldoende borstvoeding om mijn dochtertjes bijna volledig te voeden.

Ook ervaar ik meer ruimte (bij het maken van keuzes) en heb ik het gevoel weer meer controle te hebben over mijn eigen leven (eigen regie).

Ik was echt verrast door de meerwaarde die het bracht. Hopelijk blijft het ook op de langere termijn doorwerken. 

Ø Als het geven van borstvoeding zwaar is, luister naar je hart

  • Ø Vertrouw; op jezelf en van daaruit op anderen. Onthoud daarbij dat vrouwelijke intuïtie gelijkwaardig is aan mannelijke logica.

 

Anoniem, februari 2012


Borstvoeding/herstel na zwangerschap

Goed luisteren naar je eigen lijf en als je denkt wat aan de Traditionele Chinese Geneeskunde te hebben, zeker doen. Ondanks de teleurstelling over de mislukte borstvoeding, heb ik toch het idee dat de behandeling heeft geholpen bij mijn herstel na de bevalling.

Of je je lichaam ziet als een tempel of een omhulsel van de geest, neem het altijd serieus, wie z’n deurtjes openzet, komt zoveel verder en ik denk dat deze geneeskunde daaraan kan bijdragen.

Valerie, december 2011