Menu

Endometriose-dieet

Dit endometriosedieet, wat makkelijk is vol te houden omdat je wel vlees en vis mag eten is gebaseerd op de eeuwenoude principes van Chinese Voedingsleer, ondersteund door westerse inzichten en getest door honderden vrouwen met endometriose in mijn praktijk. Over dit dieet heb ik een  383 blz. tellend papieren boek geschreven . Zie het gratis inkijkexemplaar en gratis recept via de link naar het boek.

In het boek lees je wat de rol van voeding is bij endometriose, vind je meer dan 80 recepten met een uitgebreide uitleg over wanneer en waarom je het zou eten. Met behulp van handige zoekwijzers waarin je recepten per klacht of fase van de cyclus kunt selecteren, is het dieet eenvoudig te volgen. Dit boek is verkrijgbaar via deze link:

Het boek

Ik heb dit dieet zorgvuldig ontwikkeld op basis van mijn vakkennis en praktijkervaring en uitvoerig getest. Ik heb als eerste in Nederland dit dieet in 2007 geintroduceerd. Later is door iemand die endometriose heeft een ander dieet bedacht wat hier niets mee te maken heeft. Laat je je hierdoor niet verwarren. Met mijn dieet houd je rekening met je menstruatiecyclus en kun je toch lekker blijven eten. Doordat je met dit endometriosedieet wel vlees, vis en ei blijft eten krijg je ook geen tekort aan voedingsstoffen.

Omdat ons lichaam grotendeels afhankelijk is van de voedingstoffen die het binnenkrijgt, heeft  voeding een grote invloed op je fysieke gesteldheid. Natuurlijk wist je dit al en doe je moeite om goede voeding binnen te krijgen. Maar, wat is gezonde voeding?  En wat kun je het beste eten en wat moet je vermijden als endometriose patiënt? Het endometriose-dieet helpt je bij het samenstellen van een gezond voedingspatroon en het bestrijden van endometrioseklachten is mijn jarenlange praktijkervaring. Dat je kunt afvallen met het endometriose dieet is natuurlijk mooi meegenomen.

LET OP;  dit dieet wijkt dus af van een ander dieet dat op andere sites wordt gepromoot.

Vind je het lastig om jouw eetpatroon te veranderen? Dan help ik  je graag met een individueel voedingsadvies afgestemd op jouw leefstijl en smaak desgewenst via een E-consult.

 

 

Waarom het endometriose dieet?

Het doel van het endometriose dieet is het verbeteren van uw hormoonhuishouding en het verbeteren van uw energiebalans. Klachten zoals buikpijn en menstruatiepijn verminderen aanzienlijk met dit dieet. Het dieet is geschikt om overgewicht kwijt te raken, maar dat is niet het primaire doel.

Resultaten endometriose-dieet

Resultaten endometriose-dieet

In mijn praktijk voor Chinese geneeskunde zie ik al jarenlang goede resultaten met het endometriose-dieet in de behandeling van endometrioseklachten. Meer energie, minder pijn, minder bloedverlies en minder bloedklontjes zijn belangrijke effecten. Wetenschappelijke onderzoeksresultaten bevestigen het effect van voeding op endometriose en geven aan dat de juiste voedingsstoffen een grote invloed hebben. Uit (Westers) onderzoek [1]van de “Harvard School of Public Health” is naar voren gekomen dat vrouwen die meer dan 2 koppen cafeïne houdende koffie of 4 glazen Cola consumeerden gemiddeld twee keer zo veel kans hebben endometriose te ontwikkelen. Gezond eten is belangrijk om vitaal energiek te blijven.

Klantervaringen endometriose dieet

Kristy: Ik zou zeker aanraden om een keer bij praktijk van hulst langs te gaan en waar het om zwangerschap gaat zou ik ze zeker het ivf centrum van VUMC aanraden.
Tessa: Enkele weken geleden kwam ik op uw site met het endometriosedieet terecht. Ik probeer het zo goed mogelijk te volgend en ik moet zeggen dat ik sinds een week of 3 al veel minder pijnklachten heb.

Endometriosedieet boek

endometriosedieet boek

Endometriosedieet boek

Het endometriosedieet boek in de vorm van een dieetkookboek helpt je om een fijner, energieker leven te hebben zonder pijn, ook als je endometriose hebt.  Omdat gezonde voeding ook lekker kan zijn, is het dieet makkelijk om te volgen en hoef je niet af te zien om resultaat te boeken. Minder bloedverlies, minder menstruatiepijn zijn echt mogelijk, zelfs als je endometriose hebt. Lees de ervaringen van andere vrouwen die je voorgingen:ervaringen endometriosedieet

Endometriosedieetkookboek (383 blz.) aanbevolen door gynaecologen en de Endometriosestichting € 41,10

In oktober 2017 heb ik in eigen beheer een endometriose-dieetkookboek uitgebracht met daarin een zeer uitgebreide uitleg over het dieet in al haar facetten, uitleg over de meest voorkomende endometrioseklachten en wat de rol van voeding daarin is, meer dan 70 uitgewerkte recepten inclusief voedingsmiddelenlijsten en handige zoekwijzers zodat je snel de juiste recepten vindt bij de klachten die je dan hebt.

Meer informatie over dit boek of het boek bestellen kan via: https://endometriosetelijf.nl/

 

 


[1] Hergenrather J, Hlady G, Wallace B, Savage E. Pollutants in breast milk of vegetarians. N Engl J Med 1981;304:792.