Menu

Endometriose-dieet

endometriosedieet boek

Dit endometriosedieet, wat makkelijk is vol te houden omdat je wel vlees en vis mag eten is gebaseerd op de eeuwenoude principes van Chinese Voedingsleer, ondersteund door westerse inzichten en getest door honderden vrouwen met endometriose in mijn praktijk. Over dit dieet heb ik een  383 blz. tellend papieren endometriosedieetboek geschreven wat aanbevolen wordt door o.a de Endometriosestichting, vrouwenarts Barbara Havenith en door diverse endometriosespecialisten zoals dr. Jacques Maas  die het voorwoord schreef van mijn boek ( werkzaam in ziekenhuis Maastricht).

Zie het gratis inkijkexemplaar en bekijk gerust eens de gratis endometriose-dieet recepten ter inspiratie.

Geschiedenis endometriose-dieet

Ik heb dit dieet zorgvuldig ontwikkeld op basis van mijn vakkennis en praktijkervaring en uitvoerig getest. Ik heb als eerste in Nederland dit dieet in 2007 geintroduceerd en heb jarenlang nog gesleuteld aan de vorm ervan tot de huidige versie. Wil je er graag meer over horen? Luister dan naar deze podcast endometriosedieet. Later is door iemand die endometriose heeft een ander dieet bedacht wat hier niets mee te maken heeft. Laat je je hierdoor niet verwarren. Met mijn dieet kun je ook rekening houden met je menstruatiecyclus  (als je die nog hebt) maar dat hoeft niet. Ook als je hormoonmedicatie gebruikt is het nog steeds zinvol om dit te combineren met een goed voedingspatroon voor minder klachten. Doordat je met dit endometriosedieet wel vlees, vis en ei blijft eten krijg je ook geen tekort aan voedingsstoffen.

Effecten endometriose-dieet

Waarschijnlijk wist je al hoe belangrijk goede voeding voor je is. Maar, wat is gezonde voeding?  En wat kun je het beste eten en wat moet je vermijden als endometriose patiënt? Het endometriose-dieet helpt je bij het samenstellen van een gezond voedingspatroon en het bestrijden van endometrioseklachten is mijn jarenlange praktijkervaring. Dat je kunt afvallen met het endometriose dieet is natuurlijk mooi meegenomen.

Omdat ons lichaam  afhankelijk is van wat je eet en drinkt, heeft voeding een grote invloed op je fysieke gesteldheid en levenskwaliteit. Minder bloedverlies, minder menstruatiepijn zijn echt mogelijk, ook als je een ernstige vorm van endometriose hebt. Stoelgangklachten worden minder of verdwijnen zelfs, ook als je endometriosehaarden hebt bij de darmen. In het artikel  45 effecten van het endometriosedieet  beschrijf ik wat ik heb gezien en gehoord in mijn praktijk. Of lees hier de ervaringen van vrouwen met het endometriosedieet.

Inmiddels is er ook al wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de rol van voeding op de levenskwaliteit van vrouwen met  endometriose(klachten) door Jane Wijbers  en 2019 en 2023.  Hiervoor is ook het endometriosedieet gebruikt wat beschreven staat in mijn boek. Uit beide onderzoeken blijkt dat het toepassen van het endometriosedieet gepaard gaat met een hogere levenskwaliteit. Hoe beter het wordt toegepast, hoe hoger de levenskwaliteit.
Als je meer wilt weten over het laatste onderzoek, klik dan hier.

Deze onderzoeken zijn een mooie bevestiging van wat in traditionele Chinese geneeskunde al lang wordt toegepast: voeding als medicijn en methode voor een beter leven.

Liever persoonlijk advies?

Vind je het lastig vindt om jouw eetpatroon te veranderen? Dan help ik  je graag met een  individueel voedingsadvies afgestemd op jouw leefstijl en smaak desgewenst via een E-consult.  Wil je liever eerst zelf aan de slag, lees dan het boek wat ik speciaal voor alle vrouwen met endometriose-en menstruatieklachten heb geschreven.

Endometriosedieet boek

Het endometriosedieetboek helpt je om een fijner, energieker leven te hebben. Minder of geen pijn, ook als je endometriose hebt is echt mogelijk.  Omdat gezonde voeding ook lekker kan zijn, is het dieet makkelijk om te volgen en hoef je niet af te zien om resultaat te boeken. In het boek lees je wat de rol van voeding is bij endometriose. Je vindt meer dan 80 recepten met een uitgebreide uitleg over wanneer en waarom je het zou eten. Met behulp van handige zoekwijzers waarin je recepten per klacht of fase van de cyclus kunt selecteren, is het dieet eenvoudig te volgen.