Menu

En hoe ziet een behandeling ontzwangeren er dan uit? Dit hangt af van het moment waarop ik je voor het eerst zie.Voor vrouwen die ik na een aantal weken/ maanden zie na de bevalling, wordt op basis van de bestaande klachten gekeken welke behandeling het best hierop aansluit. Dit kan acupunctuur, massage en kruiden zijn. Sommige vrouwen zie ik preventief al voor de bevalling. Vooral vrouwen die al eerder “ontzwangerd ” zijn en tegen de volgende keer opzien is dit echt een aanrader. Op basis van het verloop van de zwangerschap en jouw “type” schat ik in waaraan je de meeste behoefte hebt direct na de bevalling. Na de bevalling mail je me (liefst binnen 1 dag) hoe de bevalling verlopen is en waar je het meest behoefte aan hebt. Kruiden worden je dan zo spoedig mogelijk toegezonden. Hoe eerder je kunt beginnen met kruiden, des te sneller en makkelijker het herstel zal zijn.  

Ook “leeftips” spelen een belangrijke rol in het herstelproces: 

  • LUISTER NAAR JE LICHAAM……ook al heeft je hoofd hele andere plannen.
  • Overweeg om het kraambezoek pas te ontvangen enkele weken na de bevalling. Dit kun je op het geboortekaartje zetten en geeft jou de tijd om je aan te passen aan de nieuwe situatie.

Ik raad je zeker de volgende voedingtips aan. Want om je reserves goed op te bouwen speelt voldoende rust niet alleen een rol maar ook de juiste voeding. Specifiek voor na de bevalling zijn de volgende voedingsmiddelen heel geschikt voor je:

  • rode biet(sap), sesamzaad en VERSE groenten.
  • Floradix en Chlorella; verkrijgbaar bij drogist (Kruidvat) en natuurvoedingswinkels. Op de bijsluiter van Chlorella staat dat het niet gebruikt mag worden bij lactatie. Dit geldt alleen indien de baby last krijgt van darmkrampen/ontlasting door het gebruik van Chlorella. De ontlasting kan er groen uitzien maar dat is geen probleem.
  • vitamine B-100 verkrijgbaar bij drogist Het Kruidvat, versterkt de melkproduktie.
  • probeer dagelijks VERSE soep getrokken van schenkel/merg te eten. VERSE kippensoep is ook een fantastisch oppepper! 
  • eet dagelijks (gestoofd) vlees (zo’n 80-120 gram per dag). Vlees is een belangrijke voedingsbron die je nu hard nodig hebt. Dit geldt vooral voor vrouwen die borstvoeding geven.  Mijn ervaring is dat vrouwen die  (wat meer) vlees eten  binnen enkele dagen hiervoor beloond worden met meer melk van een hogere kwaliteit. Voor wie absoluut geen vlees wil eten, raad ik het dagelijks gebruik van Chlorella aan.
  • ga niet lijnen om zo snel mogelijk van de zwangerschapskilo’s af te komen; wél is het heel verstandig om niet te snoepen/snacken. Geraffineerde suiker geeft je aanvankelijk energie maar onttrekt ook kalk….die je juist nu extra nodig hebt voor de borstvoeding. Bovendien geeft geraffineerde suiker grote schommelingen in jouw bloedsuikerspiegel. En met die schommelingen, schommelt het humeur mee……Dit geldt ook voor de baby die alle geraffineerde suikers binnenkrijgt via de moedermelk. 

Voor het maken van een afspraak of meer informatie, email of bel me (zie rechtsboven)