Menu

Second opinion endometrioseSecond opinion endometriose - pratende tekstballonnen

Een second-opinion endometriose kan je helpen de beslissingen te nemen die bij jou passen. In een gesprek van 1,5 uur neem ik ruim de tijd voor de vragen die jij hebt.  Tijd die je nodig hebt om belangrijke beslissingen te kunnen nemen waar je nog lang plezier van hebt. Om geïnformeerd te worden over dat wat jouw arts je niet vertelt of in de haast vergeten is te vertellen.  Of wat jouw arts niet weet omdat hij/zij zich uitsluitend bezig houdt met wat het ziekenhuis je kan bieden.

Regelmatig bezoeken mensen mijn praktijk nadat ze het hele traject in het ziekenhuis hebben doorlopen en niet verder komen in de behandeling van hun klachten. Of mensen hebben geen duidelijke uitleg gekregen waarom die operatie of dat medicijn noodzakelijk is.  Dan kan een second opinion heel zinvol zijn om alles nog eens op een rijtje te zetten voordat belangrijke keuzes worden gemaakt. Regelmatig hoor ik in mijn praktijk de opmerking: “waarom heeft de gyneacoloog me dit niet verteld”?

Ook voor wie door de bomen het bos niet meer ziet en allerlei webblogs, etc. heeft bezocht en er niet meer uitkomt wat nu wel en wat nu niet kan helpen bij endometriose is het zinvol om een afspraak te maken. Veel mensen ervaren een “second opinion” ook  als een goede voorbereiding op een belangrijk gesprek met een specialist/huisarts.

In een second opinion neem ik als behandelaar geen standpunt in, maar leg alle (behandel)mogelijkheden uit inclusief bijbehorende voor-en nadelen. Hierbij worden de voor-en nadelen van een behandeling in het reguliere circuit (ziekenhuis) besproken en de voor-en nadelen van behandelmogelijkheden van Chinese Geneeskunde. Wat prettig is om te weten, is dat ik samenwerk met gynaecologen en dat ik door mijn jarenlange ervaring inmiddels aardig de weg weet in ziekenhuisland.  Maar….jij beslist zelf wat het beste bij je past.

Ben je nieuwsgierig naar een andere kijk op jouw endometrioseklachten? Of vraag je jezelf af of die operatie echt noodzakelijk is? Of er ook een andere manier van behandelen is dan (hormoon)medicatie? Of het noodzakelijk  is om hormoonmedicatie te gebruiken voordat je geopereerd wordt? En ben je wel bij de juiste endometriose-specialist?

Voor deze vragen en meer kun je bij mij terecht voor een second opinion. Alhoewel ik je het liefst live zie in mijn praktijk kan een second opinion ook gegeven worden via een online consult.

Wil je eerst meer weten over mij voordat je een afspraak maakt? Klik dan hier.

Wil je meer over mij horen? Luister dan naardeze podcast over endometriose.

 

Reactie client:

“Wanneer je in een ziekenhuis via een specialist behandeld wordt gebeurd dit via de medische wetenschap. Door naar de praktijk van van Hulst te gaan wordt je aandoening op een andere manier bekeken, en dat geeft andere inzichten, dit zet je aan het denken. Het gaf mij ook rust en maakte dat ik weloverwogen mijn keuzes kan maken, doordat ik zowel de westerse als de chinese geneeskunde heb gehoord. Door bij beide datgene eruit te halen waar ik zelf het beste gevoel bij heb, maakt dat ik keuzes maak die bij mij horen/passen

Hoewel ik maar 2 keer ben geweest, heeft het luisterend oor,  en het geven van andere inzichten van de TCG was voor mij belangrijk. Het maakt dat ik weet welke mogelijkheden er nog meer zijn naast de westerse geneeskunde, en dat maakt dat ik goede afwegingen heb kunnen maken voor mezelf.  Het endometriosedieet, de vitamine en mineralen en de kruiden  hebben me daarnaast ook geholpen om me lichaam sterker te maken.”

Stephanie bedankt.   Mieke, febr. 2014

 

Reactie client:

Goedemiddag Stephanie,

Ik wilde je nogmaals bedanken voor de tips voor voor en na de operatie!! Ik ben vorige week dinsdag geopereerd en voel me enkel moe, maar vind dat het herstel soepel gaat.

Hartelijke groet,

Irene, maart 2019

 

 

Reactie client:

Mijn gyneacoloog stelde me na de operatie voor de endometriose te behandelen met een zwaar hormoonmiddel waardoor ik tijdelijk in de overgang zou komen. Daar wilde ik even over nadenken, want ik wilde niet zomaar zware hormonen gaan gebruiken. Na wat speurwerk op internet vond ik Stephanie van Hulst. Ik ging bij haar langs voor een second opinion. Stephanie heeft me uitgebreid verteld over alle mogelijke behandelwijzen. Haar uitleg heeft me gesterkt bij het nemen van een definitieve beslissing over de medicatie. Uiteindelijk heb ik nu gekozen voor een lichte pil, behandeling van een osteopaat, de juiste voeding en behandeling door Stephanie. Op dit moment gaat het erg goed met me, voeding blijft hetzelfde en geeft me energie.

Beatrice, maart 2014