Menu

Klantenervaringen overgangsklachten

Overgangsklachten en hormoonpleisters

Op mijn 53 ste kreeg ik overgangsklachten. De menstruaties waren gestopt (heerlijk), maar toen begon het. Ik kreeg nachtzweten, in het begin nog hanteerbaar, maar het werd steeds heftiger. Ik heb allerlei middelen geprobeerd,van ymea tot sojadrink en acupunctuur. Door het nachtzweten werd ik vaak ‘s nachts bezweet wakker. Ook overdag kreeg ik opvliegers die best lang aanhielden. Door te bewegen verdwenen ze wel iets sneller. Ik was door die hele toestand erg moe geworden en heb raad gevraagd aan mijn huisarts.

De huisarts schreef hormoonpleisters voor ( 2 x per week 1 pleister). Dit was echt een uitkomst, ik was van al mijn klachten af en voelde me weer fit. Deze pleisters hadden ook een nadeel: ik begon weer te vloeien. En het gebruik van hormonen wilde ik ook liever niet. Ik heb nog  hormonale tabletten gekregen van de huisarts maar daar kon ik niet goed tegen (zeer lage bloeddruk en een droog gevoel in de mond).

De hormoonpleisters ben ik toen weer gaan gebruiken, maar probeerde elke paar weken de dosering iets te verlagen door de pleister kleiner te knippen. Inmiddels was de pleister gehalveerd en het lukte qua klachten niet om verder af te bouwen.

Een collega van mij was bij Stephanie in verband met de overgangsklachten. Zij adviseerde mij om ook naar Stephanie toe te gaan. In oktober 2020 ben ik voor het eerst naar Stephanie gegaan. Na een uitgebreid eerste consult kreeg ik kruiden mee. Ik heb in de loop van de behandelingen  verschillende soorten kruiden gekregen. Hierop werden de klachten, met name het nachtzweten, minder. In overleg met Stephanie is er telkens een stukje hormoonpleister afgegaan. Het ging goed, mijn lichaam moest wel telkens aan minder gebruik van hormonen wennen, maar daar moest ik even doorheen. In juli 2021 heb ik voor het laatst een stukje pleister geplakt. De kruiden gebruikte ik nog steeds. Deze ben ik gaan minderen en sinds december 2021 gebruik ik ook geen kruiden meer.

Het gaat goed met me.

Soms heb ik nog een warmte-aanval, maar geen hitte-aanval meer. Dankzij de begeleiding van Stephanie en de kruiden ben ik van de hormonen afgekomen.

Ik hoop dat mijn verslag andere vrouwen over de streep kan trekken om kruiden te gebruiken.

Met vriendelijke groet,

Tineke

Maart 2022

NAWOORD: Het behandelen van overgangsklachten die blijven bestaan  of ontstaan na langdurig gebruik van hormonen kost wat meer tijd. Tineke heeft gelukkig het geduld en doorzettingsvermogen kunnen opbrengen om geleidelijk af te bouwen met hormoonpleisters.  En zij heeft me weer laten zien dat Chinese kruiden heel veel kunnen doen. Zelfs na langdurige hormoonmedicatie!


Heftige bloedingen in overgang

Verder wilde ik je nog hartelijke bedanken. Je hebt mij al die tijd heel goed geholpen.

Het is fijn om weer balans in mijn lichaam te hebben.

Groetjes,

Debby, april 2014.


 

Overgangsklachten

Nogmaals bedankt voor alle adviezen, tips, kruiden en vooral voor de prettige manier waarop je die geeft-nooit dwingend of door te willen overtuigen, maar met alle ruimte om mijn eigen gevoel/weg te volgen.

Hartelijke groet,

Leonie, 51 jaar.

E-mail augustus 2013


Slecht slapen en opvliegers

Hehe, ik kan eindelijk weer “normaal” slapen ‘s nachts.  Ik dacht nog wanneer houdt  dit nu eens op? Ik heb door jouw kruiden bijna geen opvliegers meer ’s nachts en zweet ook niet meer zoveel overdag. Dat scheelt me ook veel was in de wasmachine.

Groetjes,

Ineke  de Groot, 49 jaar.

Januari 2013.

 


Vermoeidheid en slecht humeur

Na lang sukkelen en van alles geprobeerd te hebben, attendeerde een vriendin van me, die ook in de overgang is, dat ik eens een afspraak moest maken bij Stephanie. Dat had haar ook goed geholpen.  Onder het motto “baat het niet, dan schaadt het niet” ben ik langs gegaan.  Stephanie is een prettig mens die goed kan luisteren. Ze begreep echt dat ik al zolang aan het sukkelen was en moedeloos werd van alle middeltjes die ik geprobeerd heb.  De kruiden die ze me gaf waren heel smerig maar werken wel; mijn humeur is nu een stuk beter (zegt zelfs mijn man!) en ik heb veel meer energie.

Marjan van Roosmaalen, 50 jaar.

Oktober 2012

 

 


Sinds ik in de overgang kwam, had ik toch zo’n last van mijn onderrug.  En dat terwijl ik echt wel sport. Ik kwam ’s ochtends zo stijf als een plank met moeite uit bed en wist niet hoe ik mijn rug moest buigen of strekken. Stefanie heeft me geholpen met acupunctuur en vooral die warmtelamp op mijn rug was een verademing. Ze heeft me uitgelegd waarom ik die rugpijn heb en waar dat vandaan komt.  Met de oefeningen die ze me heeft gegevenen af en toe “een onderhoudsbeurtje” spring ik ’s ochtends weer uit de veren, als een jonge meid! SUPER!

Bertine de Waal, 48 jaar

April 2012