Menu

 

Borstvoeding

Borstvoeding - baby drinkt aan de borstJe wil graag borstvoeding geven om jouw kindje het beste mee te geven wat er is. Maar mischien gaat het geven van borstvoeding je wat moeilijker af dan dat je had gewenst. Een lactatiekundige kan met je meekijken of er “technische problemen” zijn zoals het niet goed aanleggen, drinktechniek van de baby, etc. Een lactatie-kundige kan jou daarin heel goed helpen en heeft voldoende ervaring om snel te kunnen bepalen wat er aan de hand is. Soms kan het probleem van borstvoeding geven zijn dat er ONVOLDOENDE voeding is, of omdat je last hebt van BORSTONTSTEKINGEN (mastitis). In die situaties kan Chinese Geneeskunde een mooie oplossing voor je zijn.  Zie ook de klantervaringen aan de rechterzijde van de pagina.

Met behulp van Chinese kruiden en een persoonlijk voedingsadvies (gebaseerd op de Chinese voedingsleer) kan het lichaam worden ‘aangesterkt” zodat er wel voldoende borstvoeding is.
Het uitgangspunt in de Chinese geneeswijze is dat er eerst voldoende ‘voeding’voor de moeder moet zijn voordat ze voldoende borstvoeding aan kan maken voor haar kindje.

En met ontstekingsremmende kruiden kunnen borstontstekingen goed behandeld worden zodat je de antibiotica kan laten staan.

Chinese kruiden komen ook in de moedermelk terecht. Dat is geen probleem. Sterker nog, in China gebruiken vrouwen na de bevalling altijd kruiden om zo snel mogelijk goed te herstellen! Kortom; honderdduizenden (Chinese) vrouwen zijn je voorgegaan met succes.

Meestal volstaan 2 tot 3 behandelingen om de klachten afdoende te behandelen.  Gemiddeld is het slagingspercentage 70-80%. De focus van de behandeling ligt op voedingstips en Chinese kruiden. Door deze aanpak is een E-consult heel geschikt.

Met deze praktische tips kun je al direct aan de slag.

PRAKTISCHE TIPS:

-LUISTER NAAR JE LICHAAM……ook al heeft je hoofd hele andere plannen.

-Overweeg om het kraambezoek pas te ontvangen enkele weken na de bevalling. Dit kun je op het geboortekaartje zetten en geeft jou de tijd om je aan te passen aan de nieuwe situatie.

Ik raad je zeker de volgende voedingstips aan. Want om je reserves goed op te bouwen speelt voldoende rust niet alleen een rol maar ook de juiste voeding. Specifiek voor na de bevalling zijn de volgende voedingsmiddelen heel geschikt voor je:

-rode biet(sap), sesamzaad en VERSE groenten.
Floradix -siroop en Chlorella; verkrijgbaar bij drogist en natuurvoedingswinkels. Op de bijsluiter van Chlorella staat dat het niet gebruikt mag worden bij lactatie. Dit geldt alleen indien de baby last krijgt van darmkrampen/ontlasting door het gebruik van Chlorella. De ontlasting kan er groen uitzien maar dat is geen probleem.

-een goede multi zoals ‘elke dag mama’van Vitals  versterkt jou en daarmee de melkproduktie.
– probeer dagelijks VERSE soep getrokken van schenkel/merg te eten. VERSE kippensoep is ook een fantastisch oppepper!
-eet dagelijks (gestoofd) vlees (zo’n 80-120 gram per dag). Vlees is een belangrijke voedingsbron die je nu hard nodig hebt. Dit geldt vooral voor vrouwen die borstvoeding geven.  Mijn ervaring is dat vrouwen die  (wat meer) vlees eten  binnen enkele dagen hiervoor beloond worden met meer melk van een hogere kwaliteit. Voor wie absoluut geen vlees wil eten, raad ik het dagelijks gebruik van Chlorella aan.
-ga niet lijnen om zo snel mogelijk van de zwangerschapskilo’s af te komen; wél is het heel verstandig om niet te snoepen/snacken. Geraffineerde suiker geeft je aanvankelijk energie maar onttrekt ook kalk….die je juist nu extra nodig hebt voor de borstvoeding. Bovendien geeft geraffineerde suiker grote schommelingen in jouw bloedsuikerspiegel. En met die schommelingen, schommelt het humeur mee……Dit geldt ook voor de baby die alle geraffineerde suikers binnenkrijgt via de moedermelk.

 

Voor het maken van een afspraak of meer informatie, email of bel me.