Menu

Zwangerschapsmisselijkheid

Zwangerschapsklachten - twee handen houden zwangere buik vastEten ruiken of er zelfs maar aan denken….het maakt je acuut misselijk. Meer dan 50% van de zwangere vrouwen heeft  (enige)last van zwangerschapsmisselijkheid.  De vreugde dat je moeder gaat worden, wordt soms overschaduwd door golven van zwangerschapsmisselijkheid (in ernstige situaties ook wel met een moeilijk woord  ‘hyperemesis gravidarum’ genoemd). Voor je het weet kom je uit in een soort van overlevingsmodus. Opmerkingen  dat het ‘erbij hoort’ omdat zoveel vrouwen hier last van hebben en ‘dat het vanzelf overgaat’ helpen jou nu zeker niet verder.

Ik kan me voorstellen dat jij jouw zwangerschap anders had voorgesteld.

Voor anderen is het moeilijk om voor te stellen wat die misselijkheid met je doet. Zelf wist ik helemaal niet wat misselijkheid was totdat ik na een operatie me ‘erg slecht’ voelde. De verpleegkundige vroeg me wat er aan de hand was. Ik had geen idee totdat de geur van soep mijn neusgaten binnendrong. Ik kotste haar nog net niet onder. Het heeft nog zeker 5 dagen geduurd voordat mijn misselijkheid verdween (wat nog een korte periode is vergeleken met zwangere vrouwen die weken misselijk zijn). Toen realiseerde ik aan den lijve wat misselijkheid is. Ik dacht direct terug aan de vele vrouwen die kotsmisselijk aan mijn tafel zaten met soms zelfs een bakje bij de hand voor ‘je weet maar nooit’. Deze ervaring heeft mij nog meer gemotiveerd om vrouwen met deze klacht te helpen. Want als je dit zelf niet eerder hebt meegemaakt is het moeilijk voor te stellen hoe dat echt is.

Acupunctuur en zwangerschapsmisselijkheid

Acupunctuur is een natuurlijke methode die al duizenden jaren in China wordt gebruikt om zwangerschapsmisselijkheid effectief te behandelen. Ook in het Westen is het effect van acupunctuur op misselijkheid tijdens de zwangerschap opgemerkt. Op de website van de Stichting ZEHG  die opkomt voor vrouwen die last hebben van misselijkheid  kun je lezen dat vrouwen baat hebben bij acupunctuurbehandelingen. Op dit moment geef ik geen acupunctuurbehandelingen en werk uitsluitend online. Misschien denk je nu: ‘wat kan ze dan nog voor mij doen?’

In mijn praktijk werk ik alweer meer dan 15 jaar met vrouwen die deze kwaal hebben. Het blijft me intrigeren (en blij maken) dat het in 70-80% lukt om deze klacht te laten verdwijnen.  In mijn behandeling tegen zwangerschapsmisselijkheid combineerde ik acupunctuur altijd met op maat gemaakte voedingsadviezen die passen bij jouw leefstijl en persoonlijke situatie.  Deze combinatie geeft sneller en meer effect dan alleen acupunctuur.  Ik kan jou online helpen met op maat gemaakte voedingsadviezen die passen bij jouw leefstijl en persoonlijke situatie en een acupunctuurselectie maken op basis van jouw klachten. Met deze puntselectie kun je naar een acupuncturist gaan bij jou in de buurt die je dan prikt. Op deze manier sluiten voedingsadvies en acupunctuurbehandeling naadloos op elkaar aan.

Omdat ik op dit moment je geen acupunctuur kan geven, geldt een aangepast lager tarief. Meestal volstaan 1-2 behandelingen bij mij.

Bijna iedere vrouw vertelt me; ‘had ik dit maar eerder geweten. Ik dacht dat ik me misschien aanstelde. Ik kan weer eten!!!.’

Zwangerschapsmisselijkheid na 20 weken zwangerschap

Voor de meeste vrouwen geldt dat de misselijkheid na 20 weken weg is. Ben jij die pechvogel die er toch nog last van heeft?  Die vol verlangen uitkeek naar de ’20 weken mijlpaal’ in de hoop dat het dan echt beter zou gaan?  Ik heb het met je te doen. Want de teleurstelling én de uitputting is dan enorm en de stap om nog iets hieraan te doen is groot. Toch wil ik juist jou uitnodigen om met me af te spreken. Want het is mijn ervaring dat ook dan het meestal lukt om je goed te kunnen helpen.

Voor ervaringen van klanten kijk ook eens bij ‘“klantervaringen zwangerschap/borstvoeding”.

 

Als je vragen hebt over dit onderwerp kun je contact opnemen met me via e-mail of telefoon of click op de button voor het maken van een afspraak (zie rechts van deze pagina) .