Menu

Endometriose dieet aanvragen

 

Een dieet voor endometriose?  Helpt dat?

Het is mijn jarenlange praktijkervaring met honderden vrouwen die endometriose hebben, dat voeding wel degelijk een rol speelt bij de klachten die zij ervaren.  Op basis van deze jarenlange ervaring is dit dieet ontwikkeld, ondersteund door vrouwen met endometriose die hier baat bij hebben en gebaseerd op de traditionele Chinese Voedingsleer. In dit dieet mag je wel vlees en vis eten (in beperkte mate). Dit maakt de overgang naar “anders en gezonder” eten makkelijker.  Lees ook eens een aantal ervaringen van vrouwen die dieet volgen onder de kop “klantervaringen endometriose-dieet”.

Vanuit de reguliere geneeskunde worden diëeten niet als geneesmiddel gezien, hoewel er wel degelijk wetenschappelijk onderzoek is gedaan die duidelijk relaties legt tussen endometriose en voeding. Bepaald voedsel lijkt endometriose meer waarschijnlijk te maken. Volgens onderzoekers aan de Harvard School of Public Health, hadden vrouwen die meer dan twee koppen gecafeïneerde koffie (of vier blikjes cola) per dag namen, twee keer zo veel kans om endometriose te ontwikkelen dan andere vrouwen. De reden waarom cafeïne dit effect heeft, is onbekend. (Hergenrather J, Hlady G, Wallace B, Savage E. Pollutants in breast milk of vegetarians. N Engl J Med 1981;304:792.)

 Op dit moment ben ik volop aan het schrijven. In 2016 verschijnt van mijn hand het endometriosedieetboek boordevol recepten en uitleg. Hiermee neem je jouw gezondheid in eigen handen, ook als je endometriose hebt! Het receptenboek zal ongeveer tussen de  50 en 70 recepten bevatten. Er is al veel belangstelling voor het dieetboek en de oplagen is beperkt.  Wil jij ook graag dit boek? Stuur dan even een mail. Dan zet ik je op de lijst. Hieraan zijn geen verdere verplichtingen verbonden. 

Het endometriosedieet met 5 recepten zal binnenkort als E-boek verschijnen. In dit boek worden niet alleen 5 recepten beschreven maar ook uitgelegd waarom deze ingredienten zo goed zijn als je endometriose hebt.  Dit boek kost 9,95 euro. Interesse?  Stuur me dan even een mailtje.