Menu

Een eerste afspraak is in mijn praktijk te Nijmegen of via een online-consult als het lastig is om langs te komen. Omdat ik al jaren werk met mensen uit heel Nederland en buitenland  ben ik gewend om ook online te werken. Ik heb mezelf erop getraind om ook op deze manier een goede behandeling te kunnen uitvoeren.

Een eerste afspraak met behandeling duurt 1,5 uur. Die tijd is nodig om een goed beeld te krijgen van de vaak jarenlange klachten die je hebt en de vragen die bij je spelen. Op deze manier leggen we een goede basis. Ik heb gemerkt dat met zo’n goede basis, je sneller van klachten af bent  en dat er minder vervolgafspraken nodig zijn. Op basis van een uitgebreid gesprek en evt. lichamelijk onderzoek, bepaal ik samen met jou hoe we jouw klachten gaan aanpakken. Dit kunnen Chinese kruiden zijn, acupunctuur, voedingstips, etc.  Hiermee starten we al in de eerste behandeling.

Als ik je kruiden voorschrijf dan zijn dat op jouw maat gemaakte kruidenformules die besteld worden bij een gespecialiseerde kruidenleverancier. Je ontvangt de kruiden via de brievenbus. Meestal heb je de kruiden al  binnen 1-2 dagen in huis. Omdat ze op jouw maat zijn gemaakt kun je ze niet terugsturen mochten ze je niet bevallen. Deze kruiden kun je niet zelf bijbestellen. Daarvoor wil ik je graag eerst opnieuw zien.

Een vervolgafspraak duurt 45-60 minuten. Deze plannen we in, meestal zo’n 2 -4 weken na de eerste afspraak.  In de weken dat we elkaar niet hebben gezien, heb jij de tijd om aan de slag te gaan met kruiden, tips, etc. In de vervolgafspraak kijken we samen welke verbeteringen er wel/niet zijn en wat jij dan nodig hebt.

Een kort consult van 30 minuten is geschikt als je tussendoor teveel vragen hebt om op de mail te zetten en te weinig voor een afspraak van 60 minuten of voor een korte tussentijdse update bij continu kruidengebruik.

Je wordt verzocht om een uur voor de behandeling geen koffie, drop en dergelijke te eten omdat deze voedingsmiddelen de kleur van de tong kunnen veranderen.