slide

Groesbeekseweg 246a/b - 6523 PJ Nijmegen - Email: info@praktijkvanhulst.nl - Telefoon: 06-40935441 - KvK: 09106203 - BTW: 167939956 B02

 

Endometriose

Endometriose - rode kruik op buikEndometriose is een chronische ziekte waarbij baarmoederweefsel (endometrium) op plaatsen groeit buiten de baarmoeder. De schatting is dat 1 op de 10 vrouwen hiervan last heeft. Specialisten in het ziekenhuis weten niet de oorzaak hiervan. Gemiddeld duurt het 6 jaar (!) voordat de diagnose endometriose wordt gesteld.

Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde ontstaat endometriose in een periode als de vrouw te weinig energie heeft. Met andere woorden zij heeft meer energie “uitgegeven” dan dat ze “in voorraad” heeft. Door dit gebrek aan energie wordt ongewenst weefsel niet door het immuunsysteem uit het lichaam gehaald en kunnen ze gaan groeien. In de Traditionele Chinese Geneeskunde worden al meer dan 1000 jaar vrouwen behandeld voor klachten door endometriose, met succes. In de loop van de eeuwen is er een enorme schat aan kennis opgebouwd hoe en met welke kruiden en acupunctuurtechnieken de klachten het best behandeld kan worden. Hierbij is rekening gehouden dat iedere vrouw verschillend is. Met andere woorden: er staat een heel scala aan kruiden u ter beschikking die u kunnen helpen. Welke kruiden voor u het meest geschikt zijn, kan ik voor u bepalen als ik u gezien heb. Lees gerust ook ervaringen van klanten . In mijn praktijk werk ik vanuit een “open houding” waarbij ik de voordelen van de reguliere geneeskunde combineer met de voordelen van traditionele Chinese geneeskunde. Zo profiteert u optimaal van alle mogelijkheden. Regelmatig hoor ik de opmerking “waarom heeft mijn gyneacoloog me dit niet verteld”?

Praktijk van Hulst is sinds 2006 gespecialiseerd in de behandeling van endometriose(klachten). Vrouwen met endometriose uit heel Nederland en soms ook uit Belgie en Duitsland  bezoeken de praktijk. Praktijk van Hulst werkt bij voorkeur samen met gespecialiseerde endometriose-gyneacologen. Klachten van endometriose zijn goed te behandelen door een combinatie van Chinese kruiden, acupunctuur, leefstijltips en aanpassing van het voedingspatroon. Combinatie-behandelingen van hormoonmedicatie en Chinese kruiden geven vaak beter resultaat dan alleen maar hormoonmedicatie. Zie hiervoor ook de grafiek endometrioseklachten en de grafieken combinatietherapie (linkerzijde pagina).

Op dit moment ben ik volop aan het schrijven. In 2016 verschijnt van mijn hand het endometriose-dieetboek boordevol recepten en uitleg. Hiermee neem je jouw gezondheid in eigen handen, ook als je endometriose hebt! Het receptenboek zal ongeveer tussen de  50 en 70 recepten bevatten. Er is al veel belangstelling voor het dieetboek en de oplagen is beperkt.  Wilt u ook graag dit boek? Stuur dan even een mail. Dan zet ik u op de lijst. Hieraan zijn geen verdere verplichtingen verbonden.

 

Onder voorwaarden bestaat er de mogelijkheid tot telefonische vervolgconsultatie bij voorkeur via Skype. Voor meer details hierover verwijs ik u naar het kopje “contact”.

Endometriose klantenervaringen »
 
ENDOMETRIOSE Ik heb tot vandaag gewacht omdat ik vandaag een controle bij de gynaecoloog had, altijd heel spannend voor mij, gelukkig is alles goed i... Lees meer

Consult aanvragen

^ Naar boven